DJILAS KRENUO U NAPAD NA SUTANOVCA

Dragan Đilas angažovao Bojana Pajtića, Srđana Milivojevića, Slobodana Gavrilovića i druge funkionere DS da pljuju Šutanovca, jer je ovaj odbio da ga podrži na izborima u Beogradu

 

Žuti tajkun Dragan Đilas krenuo je u žestoku kampanju s ciljem da rasturi i potpuno uništi Demokratsku stranku, tvrde obavešteni.Đilas je krenuo da se sveti Šutanovcu jer je ovaj odbio da ga podrži u trci za gradonačelnika Beograda i zato što je najavio svoju kandidaturu na izborima. Bivši lider demokrata funkcionerima i isaknutim članovima DS nudi novac i obećava funkcije kako bi okrenuli leđa Šutanovcu i javno ga napali.

Napravio pometnj

Da u ovoj priči i te kako ima stine najbolje potvrđuju poslednji istupi funkcionera DS Bojana Pajtića, Srđana Milivojevića i Slobodana Gavrilovića. Njih trojica su u prethodna dva dana, kao po komandi, u javnosti žestoko napali Šutanovca i pozvali građane da svoj glas daju Đilasu!?!

Tajming sve govori

To je strašno nekoektno. Ako su imali nešto protiv rukovodstva, protiv Šutanovca, trebalo je to da kažu prilikom izbora, a ne da ga ovako sada potkopavaju
Vladimir Pejić, “Faktor plus”

– Đilas pravi ozbiljan haos u DS! Svi pričaju o tome da je “uleteo” s velikim kešom, da obećava dobro plaćene funkcije… Vidite i sami da mu je već uspelo sa Pajtićem, Milivojevićem i Gavrilovićem. To što oni poslednjih dana pišu i govore u medijima i na društvenim mrežama o Đilasu, pa to o njemuni majka rođena ne bi pričala… Samo naivan čovek može da pomisli da je to spontano i slučajno. U toku je rasturanje DS i veliko je pitanje na šta će strana uopšte da liči do lokalnih izbora na proleće – objašnjava sagovornik Informera, čovek iz najužeg rukovodstva DS.Pajtić je, inače, još u sredu uveče na Tviteru apelovao na sve demokrate da odmah okrenu leđa Šutanovcu i podrže Đilasa jer “samo on ima potencijala da sruši vlast SNS”!?! Korak dalje od Pajtića juče je otišao kruševački kadar DS i bivši otporaš Srđan Milivojević koji se tekstu u “Danasu” pohvalio da Đilasa poznaje trideset godina.

“Život nas je vodio svojim putem, ali često u nam se te životne staze ukrštale i preplitale, jer smo sledili iste putokaze, težeći istom cilju: slobodnoj, demokratskoj i normalnoj Srbiji. Danas je moralno biti na bedemu sa kog se brani onaj gotovo sasušen bunar iz koga će kao gejzir ponovo prokuljati čista voda”, u zanosu je napisao bivši poslanik demokrata, a jednako rečit bio je i nekadašnji potpredsednik DS i direktor “Službenog glasnika” Slobodan Gavrilović (vidite okvir).
Ni Đilas ni Šutanovac juče se nisu oglašavali ovim povodom.

Gavrilović hvali Đilasa za sve pare

Silne hvalospeve na Đilasov račun u “Danasu” izrekao je i dugogodišnji funkcioner demokrata Slobodan Gavrilović.
“Bio je gradonačelnik. Dobar. Graditelj s vizijom. Socijalno solidaran i nacionalno odgovoran. Znamo da i on ima svojih mana, a ko ih nema?”, upitao se Gavilović, iz čije perspektive je Dragan Đilas praktično nešto najbolje što se Beogradu desilo otkako postoji.

Na drugoj strani, Vladimir Pejić iz “Faktor plusa” kaže da svako ima pravo da podrži koga hoće na izborima, ali je u najmanju ruku nemoralno da članovi jedne stranke ne podrže svog kandidata.– To što e Pajtić pozvao članove DS da podrže Đilasa, a ne svog predsednika, neozbiljno je, pogotovo što je i on sam bio na čelu te stranke i zna kako stvari funkcionišu. Ako su imali nešto protiv rukovodstva, protiv Šutanovca, trebalo je to da kažu prilikom izbora, a ne da ga ovako sada potkopavaju. Mislim da će na kraju to da naškodi i Đilasu i Šutanovcu – naglašava Pejić.

Ovo je sve pokazalo

Poslanik SNS Vladimir Đukanović nije iznenađen novim podelama u DS. On smatra da upravo Đilas svojim novcem unosi razdor u redove demokrata.
– Ta stranka se već podelila na hiljadu delova. To dosta govori o tome kakvi su bili i šta ih je držalo na okupu. Dok su bili zajedno, Srbija je deljena, sad kad je Srbija nikada jača, oni e dele… Dobro je što su svi oni stavljeni na marginu političkog života – kaže Đukanović, podvlačeći da je priča o ujedinjenju opozicije zapravo pokušaj ponovnog okupljanja DS.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI