BEOGRADSKI IZBORI: GLASACE SE NA 1185 BIRACKIH MESTA

Za predstojeće gradske izbore prijavljene su 24 izborne liste, što je jedna više nego na izboima 2014. godine, izjavio je danas predsednik Gradske izborne komsije (GIK) Zoran Lukić

 

– Beograđani biraju 110 odbornika Skupštine grada na 1.185 biračkih mesta, što je dva biračka mesta više nego na predsedničkim i dva više nego na gradskim izborima 2014. godine – naveo je Lukić U toku je predizborna tišina i zabranjeno je ističanje simbola na biračkim mestima i u prečniku od 50 metara od biračkog mesta, a Lukić kaže da birački odbori moraju da prijave ukoliko primete nešto od propagandnoga materijala.
– Zadužene da intervenišu su komunaln inspekcije, komunalna policija, a angažovali smo i javna gradska preduzeća koja mogu da uklone propagandni materijal ukoliko ga bude bilo – rekao je Lukić za RTS.

On je naglasio da nikoko nije upisan u birački spisak neće moći da glasa, jer je u birački spisak zabranjeno bilo šta dopisivati, menjati, ispravljati. – Samo birači koji su upisani u birački spisak i le nove mogu da glasaju – pojasnio je on.Upitan šta se dešava sa onima koji do 4. marta napune 18. godina, on je rekao da jedinstveni birački spisak vodi evidenciju o tome i biće upisani i moćiće da glasaju u nedelju.

Govoreći o zakonskoj mogućnosti za određivanje proširenih sastava biračkih odbora on je rekao da je 20 lista ispunilo uslove za određivanje proširenog sastva biračkih odbora.Takođe, est organizacija, odnosno 650 ljudi je akreditovano kao posmatrači koji će pratiti rad biračkih odbora na terenu.Preliminarni rezultati GIK-a biće objavljeni, navodi, oko 23 do 24 sata, dok će stranke imati rezultate mnogo ranije.

Osim u Beogradu na biralište izlaze i građani Aranđelovca, Bora, Sevojna.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI