ZUTA STOKA! Beba Balasevic i Amir Bislimi napisali da je Stefanek zlatnu medalju osvojio za VOJVODINU!

ŽUTA  STOKA! Beba Balašević i Amir Bislimi napisali da je rvač Davor Štefanek zlatnu medalju osvojio za VOJVODINU!
Direktor Demokratske stranke Amir Bislimi bahato i bezobrazno provocira čitav srpski narod! On je u noći između utorka i srede na Tviteru objavio skandaloznu tvrdnju da je rvač Davor Štefanek na Olimpijskim igrama u Riju zlatnu medalju osvojio ne za Srbiju već za Vojvodinu!
 

Bislimi je posle fantastičnog uspeha srpskog sportiste na društvenoj mreži doslovce napisao: Bravo, Davore, i Vojvodina dobila medalju. Time je direktor demokrata indirektno poručio da Štefanekova rodna Subotica i čitava Vojvodina nisu deo Srbije!?!

Davor vam je rekao sve
“Vojvodina je Srbija, bila, jeste i biće. A njima je najbolje odgovorio sam Štefanek kad je zapevao ‘Bože pravde’ u Riju”
Miloš Vučević, gradonačelnik SNS

Pisala, brisala

To, međutim, nije bio jedini ispad funkcionera DS, pošto je i Jelena Beba Balašević, bivša Pajtićeva pokrajinska ministarka i ćerka Đorđa Balaševića (vidite okvir), takođe preko Tvitera provocirala sve građane Srbije!

Biće to prva medalja za severnu srpsku pokrajinu!, napisala je ironično Balaševićeva, da bi posle salve negativnih komentara ogorčenih tviteraša obrisala sporni tvit.

I dok Balaševićeva juče, očekivano, nije htela da odgovori na pitanja Informera, Bislimi tvrdi da ne vidi šta je sporno u njegovom tvitu (!?).

– Davor je iz Vojvodine. Da je iz Šumadije, napisao bih da je i Šumadija dobila medalju. Gledajte i navijajte da Ivana Španović donese još jednu medalju u Vojvodinu. Davor je svojim uspehom motivisao i pogurao čitavo srpsko olimpijsko selo – pokušao je da se izvadi Bislimi.

S druge strane, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević smatra da bi Bislimiju i Balaševićevoj bilo pametnije da pogledaju s kolikim je ponosom Štefanek isticao to što je iz Srbije.

– Vojvodina je Srbija, bila, jeste i biće. A njima bi bolje bilo da su slušali šta je u utorak izjavio naš zlatni olimpijac. Tu je sve jasno, a oni verovatno do juče nisu ni čuli za njega, a ni za rvanje. Uostalom, svima im je najbolje odgovorio sam Štefanek kada je ponosno podigao tri prsta, razvio srpsku trobojku i zapevao “Bože pravde” u Riju – podvlači Vučević.

Doza separatizma

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je ovde reč o neozbiljnoj dozi neukusnog separatizma i ružnoj zloupotrebi velikog uspeha Davora Štefaneka.

– To što je napisao Bislimi, Štefanek nije pomenuo nijednom rečju, naprotiv. I, ako su već tako krenuli, onda da lepo popišemo rodna mesta i adrese svih naših potencijalnih osvajača medalja, pa da čestitamo, na primer, Novom Beogradu ako Sale Đorđević i njegovi košarkaši uzmu medalju… Na OI nema mesta lokalpatriotizmu, pa tako niko ne kaže da su Kalifornija i Andaluzija dobile medalju, nego SAD i Španija – zaključuje Stanković.

A tata pevao u Hrvatskoj na godišnjici ‘Oluje’

Otac Bebe Balašević, poznati novosadski pevač i kantautor Đorđe Balašević, napravio je veliki skandal, pošto je 4. avgusta, na godišnjicu zločinačke “Oluje” nastupio u Puli.
Balašević je tako pevao u pulskoj “Areni” veče uoči zvanične državne proslave genocida nad Srbima, na kojoj je nastupio ozloglašeni Marko Perković Tompson. Samo dan posle Balaševićevog koncerta ustaški crnokošuljaši su u Kninu marširali uzvikujući “Za dom, spremni”, dok su pijani Hrvati spaljivali srpsku trobojku.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI