ŽREB ZA MUNDIJAL U RUSIJI: Srbija na Brazil, Švajcarsku i Kostariku!

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom u grupi E Svetskog prvenstva u Rusiji sledeće godine, određeno je danas žrebom u MoskviSrbija je dobila grupu po meri u kojoj bi mogla da se bori za prolaz u naredni krug. 

UŽIVO:

Žreb je završen, Srbija je dobila veoma interesantnu grupu!

SRBIJA IDE U GRUPU SA BRAZILOM, ŠVAJCARSKOM I KOSTARIKOM!

IDEMOOOO! Kreće četvrti šešir!

– Četvrti šešir:
Grupa A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija!
Grupa B: Portugal, Španija, Iran, Maroko!
Grupa C: Francuska, Peru, Danska, Australija!
Grupa D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija!
Grupa E: Brazi, Švajcarska, Kostarika, Srbija!
Grupa F: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja!
Grupa G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama!
Grupa H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan!

islandReuters

– Treći šešir:
Grupa A: Rusija, Urugvaj, Egipat!
Grupa B: Portugal, Španija, Iran!
Grupa C: Francuska, Peru, Danska!
Grupa D: Argentina, Hrvatska, Island!
Grupa E: Brazil, Švajcarska, Kostarika!
Grupa F: Nemačka, Meksiko, Švedska!
Grupa G: Belgija, Engleska, Tunis!
Grupa H: Poljska, Kolumbija, Senegal!

maradonaReuters


– Drugi šešir:
Grupa A: Rusija i Urugvaj!
Grupa B: Portugal i Španija!  (Srbija ne može sa njima!)
Grupa C: Francuska i Peru!
Grupa D: Argentina i Hrvatska!
Grupa E: Brazil i Švajcarska!
Grupa F: Nemačka i Meksiko!
Grupa G: Belgija i Engleska (Srbija ni sa njima ne može!)
Grupa H: Poljska i Kolumbija!

žrebReuters

– Prva je iz šešira izvučena Rusija, koja će biti u grupi A. Do nje u grupi B biće Portugal. Lider grupe C biće Francuska. Iz prvog šešira u grupu D ide Argentina. Reprezentacija Brazila ide u grupu E. Nemačka je u grupi F. Belgija će biti nosilac u grupi G i na kraju Poljska će biti u grupi H.

– I krećemo!

– Na podijum izlaze osmorica legendarnih fudbalera, koji će izvlačiti kuglice.

– Najbolji strelac Svetskih šampionata svih vremena, Miroslav Klose, doneo je pobednički pehar na podijum u Kremlju.

– Naravno, red je onda za umetničko-scenski nastup…

Ceremonija je počela, otvorio je pozdravnim govorom predsednik Rusije Vladimir Putin.
– Rusija sa velikim nestrpljenjem iščekuje Svetsko prvenstvo i radujemo se što će najbolju fudbaleri sveta svo umeće prikazati našoj zemlji. Iza nas je naporan rad. Dali smo sve od sebe da na što bolji način odradimo pripreme za šampionat koji nas očekuje – rekao je Putin.

Putin

-Bekstejdž vrvi od fudbalskih legendi. Tu su i Pele, Ronaldo, Kafu, mateus, Klose, Kanavaro, Blan, Šmajhel… Spremne su i kuglice, kao i papirići na kojima su ispisana imena reprezentacija. – Srbiju u Moskvi predstavljaju Predsednik FSS Slaviša Kokeza, v.d. selektora Mladen Krstajić i sportski direktor FSS Goran Bunjevčević. Oko sat vremena pre početka žreba počeli su da dolaze bivši fudbalski asovi, a među njima su i Maradona, Ronaldinjo, Samjuel Eto, Klarens Sedorf, Karles Pujol,  Dijego Forlan…

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Mladen Krstajić ocenio je posle žreba da je Brazil fvorit za osvajanje prvog mesta, dok će se “orlovi” sa Švajcarskom i Kostarikm boriti za prolaz u drugi krugReprezentacija Srbije će prvi meč na Mundijalu igrati 17. juna protiv Kostarike u Samari- Mislim da možemo da budemo zadovoljni grupom. Brazil je uvek favorit, ne samo u grupi nego i za osvajanje titule prvaka sveta, a respekt zaslužuu i Kostarika i Švajcarska. Na ovakvim turnirima prva utakmica je od velike važnosti, tako i mi gledamo na duel sa Kostarikom. Želimo prvo da se dobro pripremimo, da imamo atmosferu u i oko reprezentacije koja će nam pomoći da ostvarimo svoje želje. I ne treba na sada euforija, spustimo loptu na zemlju i uradimo sve što je potrebno kako bi spremno otišli u Rusiju i na pravi način predstavljali Srbiju – rekao je Mladen Krstajić.

Kapiten Branislav Ivanović gledao je žreb a onda požurio u trening kamp Zenita.- Na Mundijalu nema slabih reprezentacija, svaka selekcija dolazi sa visokim ambicijama. Brazil je uvek i svuda favorit, ali to ne znači ništa na ovakvim turnirima. Mislim a je nama mnogo važan start, prvi meč protiv Kostarike, meč koji gotovo po pravilu usmerava dalji tok šampionata. Moramo biti čvrsto na zemlji i posvećeni kao što smo to bili u kvalifikacijama, da razmišljamo o prvom rivalu, a onda nam „neće pobeći“ ni Švajcarska, odnosno Bazil – rekao je Branislav Ivanović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI