ZORAN MILANOVIC ODLAZI SA CELA SDP

ZORAN MILANOVIĆ danas ce službeno objaviti da se neće kandidirati na idućim unutarstranačkim izborima. Time će se početi tražiti novi šef SDP-a. Milanović je već prije naglašavao kako se neće kandidirati za šefa stranke te da će svoje mjesto ustupiti nekom drugom pa i u slučaju da bude premijer.

Isto tako kako doznajemo da će Milanović voditi postizborne pregovore. Prema statutu SDP-a unutarstranački izbori trebal bi se održati najduže šest mjeseci nakon izbora, no procedura izbora novog šefa stranke će se ubrzati.

Još od objave prvih izlaznih anketa ispod glasa se razgovaralo tko bi mogao preuzeti stranku nakon Milanović. Ambicije imaju mnogi. Spominjali su se u stranci omiljeni Ranko Ostojić, na terenu moćni Siniša Hajdaš Dončić, bez ambicija nije ni Mirando Mrsić. Kolike su im šanse teško se može procijeniti. A još je teže predvidjeti kako bi birači reagirali. Zanemarivanje biračkih želja i dovelo je SDP do ovako lošeg rezultata, nikako nisu uspijevali shvatiti kako to da popularnost u stranci ne znači i uspješnost na izborima.

Kako doznajemo, u sjedištu SDP-a danas se nije pojavio nitko od čelnih ljudi.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI