ZLATNE ODBOJKASICE NA BALKONU

Nekoliko hiljada navijača dočekalo je ispred Starog dvora srpske odbojkašice, koje su osvojile titulu na Evropskom prvenstvu
 ZLA

Desetak hiljada navijača je dočekalo srpske odbojkašice i velikim ovacijama pozdravilo svaku od njih, kada su izlazile na balkon.Našu selekciju prethodno je na beogradskom aerodromu pri sletanju aviona dočekana vodenim lukom, najvećom počasti u vazduhoplovstvu, a potom su igračice aplazma i ovacijama pozdravljene na tradicionalnom mestu proslave uspeha srpskih sportista.
Koliko su odbojkašice emotivno doživele da budu na balkonu Starog dvora najbolje pokazuje to što nisu mogle da zadrže suze prilikom intoniranja himne “Bože pravde”.

Izabranice Zorana Terzića odigrale su perfektan turnir u Bakuu i na kraju zaluženo stigle do evropskog zlata, bez poraza na turniru.

Srbija je u finalu šampionata Starog kontinenta pobedila reprezentaciju Holandije sa 3:1 (25:20, 25:22, 18:25, 25:18).

Za najkorisniju igračiu turnira izabrana je Tijana Bošković, dok su se u najboljoj postavi šampionata našle Stefana Veljković i Brankica Mihajlović.

UŽIVO:

– 20.47. Selektor Terzić se potom obratio navijačima.

Jednu stvar nmojte da zaboravite. Ove devojke daju svoj maksimum svaki put, igraju do zadnje kapi krvi bez obzira na rezultat. I budite sigurni da će vam za svu podršku vratiti sa kamtom – rekao je selektor.

– 20.44. Kapiten Milana Rašić je bila u suzama.

Hvala svima. Hvala vam što ste ovde. Hvala i dovjkama koje nisu ove, ali su deo ekipe. Hvala vam na ostvarenju sna. Doček na balkonu nema svko, ovo ima samo Srbija – rekla Rašićeva.

– 20.43. Tijana Bošković je uzela mikrofon.

Ne znam šta da kažem. presrećne smo. Divno je videti vas i nadam se da će biti još ovakvih prilika. Veliki pozdrav za sve u Srbiji, Republici Srpskoj i mojoj Bileći – rekla je Tijana.

– 20.42. Obratile su se prisutnima Brankica Mihajlović i Tijana Malešević.

Hvala vam od srca. Divni ste, šta drugo da vam kažem. Vi ste naš vetar u leđa. Vi ste ono što nas izdvaja od drugih i stavlja nas na ovo mesto na kojem smo – rekla je Tijana, a Brankica je još pozdravila navijače u Republici Srpskoj.

– 20.39. U toku je intoniranje himne Srbije “Bože pravde”.

– 20.38. Potom je izašao selektor odbojkašica Zoran Terzić, a na kraju je izašla kapiten Milena Rašić.

– 20.33. Prva odbojkašica koja se poavila je Bojana Milenković. Potom su redom izlazile Teodora Pušić, Bjanka Buša, Mina Popović, Slađana Mirković, Ana jelica, Jelena Blagojević, Tijana Malešević, Jovana Stevanović, Bojana Živković, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović i Tijana Bošković, a publika je tada počela da skandira MVP.

– 20.31. Izlaze redom članovi stučnog štaba.

– 20.16. Zlatne odbojkašice stigle su u gradsku Skupštinu i uskoro će se pojaviti na čuvenom balkonu.

– 19.55. Naše odbojkašice još nisu stigle u Stari dvor.

– 19.24. Srpske odbojkašice sletele su na aerodrom “Nikola Tesla”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI