Zlatibor Loncar smenio direktore tri doma zdravlja i cetiri klinike u Beogradu!

Ministarstvo zdravlja predložilo je lokalnim samoupravama smenu direktora tri doma zdravlja i četiri klinike
 Kako se navodi, smene su predložene zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vođenja medicinske dokumentacije i loših higijenskih uslova.

Timovi za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, koje je nedavno formiralo Ministarstvo, predložili su na osnovu izveštaja o uvidu u stanje u tim zdravstvenim ustanovama smenu direktora domova zdravlja u Mladenovcu, Voždovcu i Barajevo, te direktore Klinike za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostikufima Kliničkog centra Kragujevac.

Rukovodiocima domova zdravlja Savski venac, Čukarica, Zvezdara i Grocka dat je rok od od 14 dana da poprave uočene nedostatke, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. 

Kad su u pitanju klinički centri, konstatovano je da je u Kliničkom centru Srbija nezadovoljavajuće stanje na Klinici za grudnu hirurgiju jer nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća, kao i za uvođenje novih metoda lečenja i da je zato potrebno u ovoj klinici obaviti kadrovske promene.

Direktorima Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu ostavljeno je tri nedelje da unaprede sistem organizacije posla. 

“Na osnovu usvojene analize odlučeno je da se u Kliničkom centru Kragujevac imenuju novi direktori Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostiku”, navodi se u saopštenju.

U izveštaju za Klinički centar Niš zaključeno je da postoje problemi u funkcionisanju Klinike za bolesti uva, grla i nosa i Centra za patologiju i patološku anatomiju, te je rukovodiocima ove dve organizacione jedinice ostavljeno15 dana da poprave uočene nedostatke.

Klinički centar Vojvodine je nedavno promenio rukovodstvo, pa će rad ove ustanove tek biti predmet analize u narednom periodu. 

– Nemojte se opuštati, tek smo počeli ovaj posao. Hoću da svaki dan, svake nedelje obilazite ustanove za koje ste zaduženi i da im pomažete da se uvedu u red – poručio je ministar Zlatibor Lončar predstavnicima timova za kontrolu i zakazao sledeći sastanak za sedam dana.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI