ZIKA SARENICA HTEO DA BUDE DUHOVIT PA UVREDIO DEVOJCICU

Hteo da bude duhovit. BIĆEŠ KAO ANA I DOBRO ĆEŠ SE UDATI! Žika Šarenica OPSOVAO dete, pa UVREDIO žene! (VIDEO)

– Ti ćeš kad porasteš biti kao Novak i pobedićeš Marija i Nadala, a ti ćeš biti kao Ana i dobro ćeš da se udaš!

Ovu rečenicu izgovorio je juče Živorad Žika Nikolić, voditelj “Šarenice”, obraćajući se mladim teniserima i ponovo navukao na sebe gnev javnosti zbog širenja negativnih stereotipa o ženama. Ta izjava zaparala je uši Mariji Srdić iz Centra za podršku ženama.

– U jednoj od najgledanijih emisija na medijskom javnom servisu Srbije gostovalo je dvoje mladih, talentovanih tenisera, dečak i devojčica od deset, jedanaest godina. Razgovor je tekao očekivanim tokom, pitanja i odgovori uobičajeni. Deca pametna i simpatična. A onda im se Žika u odjavi obraća na sledeći način: “Ti ćeš kad porasteš biti kao Novak i pobedićeš Marija i Nadala, a ti ćeš biti kao Ana i dobro ćeš da se udaš!” Zbog ovakvih gafova u normalnom svetu se gubi posao – kaže Srdićeva.

Žika Nikolić je izjavio da se samo našalio i da nije imao nameru da uvredi ženski rod:

– Pričali smo o tome da li imaju simpatije, o ljubavi, o sportu i šalili smo se. Ljudi više ne razumeju šale. Nisam želeo nikoga da uvredim, niti da umanjim sportske rezultate Ane Ivanović, ali s obzirom na to da je ona poslednjih dana bila u centru pažnje zbog venčanja iz bajke, napravio sam šalu na taj račun. Ja čim zinem, neko udruženje reaguje. Svako može to da protumači kako hoće, ali loše namere nije bilo – rekao je Nikolić za Srpski Telegraf.

Ovo nije njegov prvi gaf. Jednom je gledaocima čestitao Božić na Uskrs, a najpoznatiji je po tome što je opsovao dete koje je recitovalo pesmu, ne znajući da mu je mikrofon i dalje uključen:

– Alo, je*o te, skrati to! Nije to pesma za Nobela!

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI