Zbog Vučića blokirali puteve širom Kosova

Danas će u Leposaviću biti održan veliki predizborni miting SNS u okviru predsedničke kampanje Aleksandra Vučića, a Šiptari to po svaku cenu pokušavaju da spreče!

Kolone autobusa koje su krenule prema Leposaviću, gde je za 13 časova u Sportskoj hali zakazan miting podrške predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću, nailaze na šiptarske barikade širom Kosova!

Kako nam javljaju građani koji su krenuli da podrže Vučića, kod Štrpca je postavljena barikada od balvana, koje su Šiptari oborili preko magistrale i tako sprečavaju kolonu autobusa da prođe.

Ista situacija je i na pravcu Uroševac – Štrpce.

Na izlazu iz Velike Hoče, Šiptari su postavili blokadu i nasuli zemlju, pa je i tuda nemoguće proći.

Pored svake barikade nalazi se nekoliko desetina Šiptara koji nose transparente i očigledno su spremni da uđu u sukob sa svakim ko bi pokušao da probije blokadu.

Pitamo se samo šta bi bilo da su Srbi ovo uradili? Da li bi i u tom slučaju EU ćutala i pravila se mrtva?!

Mitić: Kosovska policija sprečava Srbe da idu na miting u Leposavić

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Bojan Mitić izjavio je da su pripadnici Kosovske policije danas na dva mesta zaustavili autobuse sa Srbima koji su krenuli na miting u Leposavić, koji se održava povodom predsedničkih izbora.
Mitić je rekao da je policija autobuse koji se kreću iz enklava južno od Ibra zaustavila na dva mesta u blizini Miloševa, a kod Vučitrna osim autobusa zaustavljaju i putnička vozila.
On nije mogao da kaže koliko je autobusa i vozila zaustavljeno ali je ocenio da je taj “demokratski čin Kosovske policije prevršio svaku meru”.

Da podsetimo, mitingu u Leposaviću danas neće prisustvovati predsednički kandidat Aleksandar Vučić jer, kako je rekao, ne želi da pristaje na ucene ni cirkus kakav pravi Priština, kao ni da izlaže neprijatnostima Srbe s Kosova.

Kako je ranije danas javila Srna, pripadnici radikalnog albanskog pokreta “Samoopredeljenje” kamenovali su jutros konvoj autobusa kojima su Srbi iz Kosovskog Pomoravlja krenuli na predizborni miting Srpske napredne stranke (SNS) u Leposaviću.

Tridesetak autobusa, u kojima su bili stanovnici Kosovske Kamenice, Gnjilana, Novog Brda i Kosovske Vitine, kamenovani su u mestu Labljane, na putu Gnjilane-Gračanica.

– Konvoj je zaustavljen pošto su radikalni Albanci blokirali put – rekao je Srni predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović.

On je dodao da je policija intervenisala i da je organizatorima savetovala da konvoj preusmere putnim pravcem Gnjilane-Uroševac-Priština-Leposavić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI