ZBOG OVOG POLITIČARA BRITANCI IZLAZE IZ EU! Nećemo da nas vodi JUNKER ALKOS

ZBOG OVOG POLITIČARA BRITANCI IZLAZE IZ EU! Nećemo da nas vodi Junker, ALKOS I TREĆERAZREDNI ČOVEK!
Pobornici izlaska Britanije iz EU iskoristili prošlogodišnji video, na kojem je šef Evropske komisije Žan-Klod Junker mrtav pijan, da dobiju glasače. Zato je podrška napuštanju Unije drastično skočila

Trećerazredna politička i ekonomska unija, koju vodi trećerazredna komisija, na čijem je čelu trećerazredni čovek
Dajan Džejms

Zagovornici izlaska Britanije iz EU izneli su dosad najjači adut – neće da ih vodi alkoholičar. Oni su, pred referendum o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz EU zakazan za 23. jun, iskoristili prošlogodišnji video na kojem se šef Evropske komisije (EK) Žan-Klod Junker, vidno pijan, ponaša neprimereno. Nakon ponovnog objavljivanja videa podrška napuštanju Unije drastično je skočila.

Junker, kojeg odavno bije glas da voli da popije, svoje neobične diplomatske sposobnosti pokazao je na samitu EU-Istočno partnerstvo, održanom 21. i 22. maja 2015. u Rigi, glavnom gradu Letonije. Iako je video snimljen prošle godine, od subote su Britanci počeli masovno da ga dele među sobom, te je sada gledaniji nego onda kad je nastao.

AP Photo
CRVENI NOS Junker i Ciprax

Na video-snimku vidi se kako Junker previše veselo dočekuje svetske zvaničnike. Stajao je između predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska i domaćice skupa, letonske premijerke Laimdote Straujume, koji su se sve vreme zgražavali. Junker je učesnike skupa veselo šamarao, oduševljen što ih vidi, ljubio u obraz, a predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca naterao je da se sagne kako bi ga poljubio u ćelu na temenu.

Konjak za doručak

Reuters

Žan-Kloda Junkera su mediji ranije nazivali čovekom koji pije konjak za doručak. List “Fajnenšel tajms” se našalio na njegov račun 2014, pre nego što je izabran za predsednika EK:
– Možda naredni predsednik EK može da stavi neki od ovih slogana na zid: Ne morate da pijete da biste radili ovde, ali svakako pomaže.

Grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu, koji nikad ne nosi kravatu, Junker je prislonio svoju uz glasan smeh. Evropskom komesaru za proširenje Johanesu Kanu vukao je kravatu prislanjajući je uz svoju kako bi mu pokazao da su istog dezena. Pored toga, španskog šefa diplomatije Hozea Manuela Garsiju Margalja dočekao je uz vojni pozdrav, iako ovaj nema nikakvo iskustvo u vojsci. Najgore je, prema ocenama mnogih, prošao mađarski premijer Viktor Orban, kojeg je Junker u šali nazvao diktatorom zbog njegovih evroskeptičnih stavova, a onda ga prijateljski zveknuo po obrazu, da je svima bilo neprijatno.

Nakon objave šokantnog videa, podrška kampanji za izlazak iz EU naglo je porasla. Prema jučerašnjim istraživanjima javnog mnjenja, čak 48 odsto Britanaca želi da napusti Uniju, dok 43 procenta želi da ostane. To je prvi put da protivnici EU imaju značajnu prednost u odnosu na suparnike, čak pet procenata.

Analitičari misle da je tome prilično doprineo Junkerov video koji je ponovo počeo da se deli na društvenim mrežama. Oni koji su ga ponovo videli odmah su se izjasnili za izlazak iz EU.

– Trećerazredna politička i ekonomska unija, koju vodi trećerazredna komisija, na čijem je čelu trećerazredni čovek – komentarisala je Britanka Dajan Džejms.

Slično misli i njen zemljak Džon Grej.

Reuters

– Čovek izgleda kao da je popio gomilu žestine. Nije ni čudo što se EU raspada – smatra Grej.

Stručnjaci kažu da je ponovno objavljivanje “Junkerovog pijanog videa” pravi pogodak u kampanji za izlazak iz EU.

– Britancima ništa nije smetalo toliko kao ovaj snimak. Bili su kivni na mnogo besmislenih pravila Brisela. Među njima su zabrana prodaje banana i krastavaca nepravilnog oblika, usisivača velike snage zbog uštede struje, objavljivanja fotografija nacionalnih spomenika i atrakcija na internetu i mnoge druge. Međutim, pijani Junker ih je baš iziritirao – zaključuje britanski marketinški stručnjak Džejms Soterberg.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI