ZAVRŠENE KONSULTACIJE Vučić: Saša Radulović je dobio zasluženu lekciju

BEOGRAD – Predsednik SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeo je danas konsultacije o vladi Srbije. On je posle razgovora sa liderom pokreta Dveri Boškom Obradovićem okončao prvu rundu konsultacija.

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se javnosti nešto posle 19 časovaMandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da su razgovori o vladi bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orjentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

Vučić je novinarima u parlamentu, po završetku današnjeg kruga konsultacija o vladi, rekao da su razgovori sa SPS i JS bili dobri i otvoreni, da im se ciljevi u velikoj meri podudaraju i da je dogovoren nastavak razgovora u narednom periodu. Rekao je i da je razgovor sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem bio učtiv i pristojan.

Vučić je rekao da je čuo dosta različitih ideja i predloga. “Neke od njih ću uzeti u razmatranje, neke prihvatiti, neke ne, neke ću uvrstiti u ekspoze, koji je program vlade”, rekao je Vučić.

” Sa pokretom Dveri smo imali korektan razgvor. Posebno smo razgovarali o radu poslovnih banaka, natalitetu… Zadovoljan sam diskusijom iako se nismo složili oko nekih ideja, rekao je Vučić.

Lider Srpske napredne stranke i mandatadar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa strankama da je zadovoljan činjenicom da je mogao da svima njima da razgovara, ali da nema danas sastava vlade.

“Danas nemam sastav vlade, ranije sam rekao da se nadam da će da bude do 16. juna, nadam se i dalje, ali moguće je da bude i kasnije. Svakako će biti u zakonskom roku i trudiću se da napravimo najbolju moguću vladu”, rekao je Vučić. On je istakao da svakako nije cilj da se taj posao loše uradi.

“Što se tiče nedoumica, imam jednu više. Neka to ostane za moje saradnike”. On je naveo da će sutra razgovarati sa manjinskim stranakma, u četvrtak i petak sa predstavnicima svoje stranke, a da će posle toga donositi odluke.

Vučić se osvrnuo i na razgvore sa Sašom Radulovićem, za koga je rekao da je nevaspitan i da nikavu politiku nema i da je brzo izleteo napolje, posle ulaska.

“On je dobio zasluženu lekciju, rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na napad Saše Radulovića na novinare i rekao da to govori o njegovom vaspitanju.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI