Zarko Stankovic (62), osumnjicen za bludnicenje nad drugaricom svoje unuke

Saslusan Žarko Stanković (62), osumnjičen za bludničenje nad devojčicom. Delimično priznao delo. Dete ćutalo iz straha  DEVOJČICA koju je Žarko Stanković (62), kako se sumnja, više od godinu dana seksualno zlostavljao najbolja je drugarica njegove unuke. Često su spavale jedna kod druge i ništa nije naslućivalo kroz kakav pakao prolazi dete

Kako je “Novostima” ispričao izvor iz istrage Stanković je u četvrtak ispitan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu. On je, kako saznajemo, na saslušanju delimično priznao delo koje mu se stavlja na teret. Njemu je pre dva dana određen jednomesečni pritvor, a osumnjičen je za bludne radnje.

Za razliku od krivične prijave u kojoj je navedeno da je počinio obljubu nad maloletnim detetom, Tužilaštvo mu je stavilo na teret blaže delo, jer nije došlo do seksualnog odnosa. Pored toga tužilaštvo ga tereti i za nedozvoljeno držanje oružja.

U četvrtak u Tužilaštvu su ispitane i devojčica i njena majka, koja je, kako saznajemo, sve vreme plakala. Nesrećna žena je i prijavila Stankovića policiji. Primetila je da se sa njenim detetom nešto dešava i kroz razgovor je saznala strašnu istinu.

Osumnjičeni je, prema krivičnoj prijavi, koja je pretočena i u zahtev za sprovođenje istrage, neprestano uznemiravao devojčicu. Zvao ju je telefonom i tražio da se vide. Ukoliko devojčica ne bi odgovarala na pozive, čekao je da majka ode na posao i onda dolazio na vrata njenog stana i zvonio dok mu ne bi otvorila.

– Devojčica je bila u tolikom strahu, da bi mu posle uporne zvonjave svaki put otvarala vrata – ističe naš sagovornik. – Terao ju je da ga miluje, a i on je dete dodirivao. Lekarskim pregledom je utvrđeno da nije bilo seksualnog odnosa.

Uznemirenu devojčicu majka je zaticala nekoliko puta po povratku sa posla. Nakon poslednjeg napastvovanja dete se slomilo i ispričalo kroz kakav pakao prolazi više od godinu dana.

Po sadašnjem zakonu zapraćena kazna kreće se u rasponu od šest meseci do pet godina zatvora. Od 1. januara sledeće godine kazne za dela koja čine pedofili biće drastično povećane. Diže se zakonski minimum, koji će sada biti godinu i po, dok će maksimalna kazna za bludne radnje ići i do deset godina. Pored toga, policija će imati veća ovlašćena kad je reč o ovako teškim krivičnim delima. Takođe, svi pravosnažno osuđeni počinioci ovakvih nedela biće stavljeni u registre pedofila i silovatelja.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI