NIS: Žarko Savić Ćenta UBIJEN Saško Ludak PREMINUO U URGENTNOM CENTRU

U pucnjavi koja se dogodila danas u Ulici Lole Ribara u centru Niša, ubijen je Žarko Savić zvani Ćenta (33), dok Aleksandar Barjaktarević zvani Saško Ludak (36) teško ranjen, ali je i on kasnije preminuo
Aleksandar Barjaktarević Saško poslao vozača da sipa benzin u blindirani auto, pa sa Žarkom Savićem Ćentom krenuo na piće, kad im je prišao ubica i zapucao. Ćenta ubijen samo zato što se tad našao ispred Saška
Aleksandra Barjaktarevića Saško Ludak , Žarko Savić Ćenta

Ćenta nije bio duboko u kriminalu, dok se Saško zamerio ozbiljnim igračima, koji su već pokušali da ga ubijuAleksandra Barjaktarevića (35) zvanog Saško Ludak ubio je profesionalni ubica prekjuče u centru Niša, a Saškov drug Žarko Savić Ćenta (33) tom prilikom je likvidiran kao kolateralna šteta ovog naručenog ubistva!

Prvi rezultati iz istrae pokazuju da Ćenta nije bio duboko zagazio u kriminalne vode, za razliku od Saška, koji se zamerio nekim ozbiljnim “igračima”Saško i Ćenta su, inače, kobnog jutra bili na suđenju za ubistvo Marka Pavlovića, radnika obezbeđenja jednog niškog kafića, koje se odigralo 2008. godine. U tom postupku Sašku se sudilo za pomaganje, dok je Ćentin brat Marko Savić nepravosnažno osuđen na 31 godinu kao direktan izvršilac.

Ubica levoruk?

Očevici dvostrukog ubistva primetili su da je ubica držao pištolj u levoj ruci u trenutku kada je skočio na motor i pobegao, pa je moguće da je levoruk, jer je malo verovatno da bi u žurbi prebacivao oružje iz jedne u drugu ruku. Kako saznajemo, ubica je na Bulevaru Nemanjića sišao s motora i nastavio pešice, dok se vozač udaljio u nepoznatom pravcuPošto je ročište bilo odloženo, Saško je poslao vozača da sipa bnzin u njegov blindirani auto, a zatim je sa Ćentom otišao na piće u obližnji kafić “Pandora”. Prilikom izlaska iz lokala prišao im je ubica i zapucao. Ćenta je prvi pogođen jer se našao ispred Saška, a potom je izrešetan i Barjaktarević.

Izvor iz istrage kaže da je Ćenta tom prilikom možda čak i pokušao da spreči napadača da zapuca, što ga je koštalo života.

– Što se Ćente tiče, ništa ne ukazuje da je neko želeo da ga vidi mrtvog, dok je Barjaktarević “stao na žulj” nekim moćnim ljudima, koji su već pokušali da ga ubiju – objašnjava naš sagovornik.

Nakon što je Saško avgusta prošle godine ostao bez noge, kada mu je ispod “golfa” u Dušanovoj ulici u Nišu podmetnuta bomba, bio je veoma oprezan. Osim što je kuću pretvorio u tvrđavu, postavio stražarnicu i elektronski nadzor, kupio je i blindirano vozilo.

PONOVLJENO SUĐENJE U ZAVRŠNICI

Barjaktarević je u ponedeljak došao u sud na izricanje završne reči na ponovljenom suđenju za ubistvo u Mokranjčevoj, za koje je nepravosnažno osuđen na tri godine zatvora. Žarko je u sud stigao da bi se video sa bratom Markom koji je na pretres trebao da dođe iz lskovačkog zatvora gde izdržava jednogodišnju kaznu zbog krađe. Međutim, on se nije pojavio na suđenju a izostanak je opravdao bolešću.

– Međutim, ni to mu nije pomoglo, jer su ga ubice pratile i čekale pogodan trenutak za napad. Njih dvojica su prišli Sašku i Ćenti na skuteru, a suvozač je sišao sa motora, prišao žrtvama i zapucao. Ne isključuje se mogćnost da je u praćenje bilo uključeno još ljudi – rekao je naš izvor.

Policija intenzivno traga za napadačima, ali posao im otežava to što je sigurno da su ubistvo izvršili profesionalci.

– Vozač motora je njverovatnije iz ovog kraja, jer je morao dobro da poznaje grad kako bi nakon ubistva brzo umakli. Ubica je profesionalac kojem, s obzirom na hladnokrvnost koju je pokazao, ovo verovatno nije prvi “posao” takve vrste. Moguće je da je u Niš došao iz Bugarske, Bosne ili sa Kosova, jer su ranije istrage naručenih ubistava pokazle da oni uglavnom dolaze iz zemalja u okruženju. Verujemo da isti naručilac stoji i iza napada na Barjaktarevića u Dušnovoj ulici prošle godine – kaže naš sagovornik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI