Zaposleni u palačinkarnici Keops ZARAŽENI SALMONELOM!

Bakterija salmonela uzrok je prošlonedeljnog masovnog trovanja u Beogradu, ustanovljeno je laboratorijskim analizama u Zavodu za javno zdravlje, a epidemija krenula je od radnika u palačinkarnici!
 

Kako je saopštio Gradski zavod za javno zdravlje, kod četiri od osam zaposlenih palačinkarnice “Keops” na Zemunskom keju otkrivena je bakterija salmonela.

– Ispitani su uzorci stolice i više je nego evidento da je upravo ona bila uzrok trovanja – rekla je epidemiolog dr Biljana Begović Vuksanović iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Radnicima je momentalno zabranjeno da rade, a čekaju se i rezultati uzoraka uzetih sa stolova i drugih delova splavova, a zatim i hrane.

Na Infektivnoj klinici na lečenju je bilo 17 osoba koje si imale simptome trovanja, a kojima je bila zajednička upravo poseta ovoj palačinkarnici, nakon čega su neprekidno pristizali posetioci sa istim tegobama.

Pre nedelju dana, javilo se više ljudi sa povišenom temperaturom i stomačnim problemima, kao što su mučnina, povraćanje i povišena temperatura, tvrdeći da su jedan od obroka imali u palačinkarnici “Keops” u Zemunu.

Na teren je izlazila veterijnarska inspekcija, koja je kontrolisala naminice i pripremu hrane, ali nisu ustanovljene nepravilnosti. Nakon toga, ispitivanja je preuzeo Gradski zavod za javno zdravlje.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI