ZAPAD NAM LOMI KICMU: Pritisak EU i SAD jaci nego ikad, slede nam sudbonosni dani!

SAD i EU otvoreno ucenjuju i traže da se odreknemo Kosova i RS… Amerikanci lažnim informacijama pokušavaju da prave haos u Srbiji, agencija AP tako juče objavila da u bazi u Nišu krijemo ruske špijune

 
Srbija će se u narednim danima i nedeljama suočiti sa brojnim montiranim aferama i lažnim optužbama koje su sve deo specijalnog medijsko-političkog rata pažljivo osmišljenog u Vašingtonu i Briselu, tvrde odlično obavešteni sagovornici Informera.
Zapad je, kažu upućeni, odlučan da “Srbima slomi kičmu” zato što naša država odbija da uvede sankcije Rusiji, odrekne se Kosova i Metohije i Republike Srpske!

Novinske agenture

I zaista, dokazi da je specijalni rat protiv Srbije u toku stigli su nam juče sa više strana. Dan posle upućivanja ultimatuma SAD i EU da se Srbija, pod pretnjom novih sankcija, do nedelje 9. oktobra odrekne milionski vredne imovine “Telekoma” na Kosmetu, na naslovnim stranama NATO medija juče su objavljene najstrašnije laži!

Tako je niskotiražni i iz zapadnih ambasada finansirani “Danas”, iako je to zakonom strogo zabranjeno, objavio ime tužiteljke koja vodi istragu u slučaju “Savamala”, dok je “Blic” ponovo otvorio aferu “Helikopter”, plasirajući laž da je tužilac u ovom slučaju za zataškavanje istine nagrađen unosnim poslom notara!?!

Na sve to, američka novinska agencija Asošiejted pres juče je objavila tekst u kome se tvrdi da je ruska humanitarna baza u Nišu zapravo špijunska centrala u kojoj država Srbija krije ruske špijune (pogledajte okvir)!?!
Samo glup i naivan čovek može da veruje da je sve to slučajno! Očigledno je da je ovo samo početak specijalnog rata čiji je krajnji cilj izazivanje totalnog haosa u Srbiji. Ideja je da se postavljanjem nemogućih uslova Vlada dovede u poziciju u kojoj bi bili prekinuti pregovori sa EU, za šta bi naravno bili optuženi upravo Vlada i premijer Vučić. U Briselu i Vašingtonu veruju da bi to dovelo do ozbiljnih građanskih sukoba u Srbiji, što bi na kraju dovelo i do pada Aleksandra Vučića i dovođenja na vlast znatno kooperativnijih ljudi – kaže jedan od naših sagovornika.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj ove operacije jeste “svođenje Srbije na pravu meru”.

Oni će biti zadovoljni tek kada Beograd prizna Kosovo, kada nestane Republika Srpska i kada Srbija uvede sankcije Rusiji. Njima, zapravo, ne treba Srbija kao država, već Srbija kao vazalni provizorijum sa kojim rade šta i kako hoće – navodi naš izvor.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić posredno je juče govorio i o ovoj temi. Komentarišući objavljivanje imena tužioca u slučaju “Savamala”, Vučić je rekao da javni funkcioneri moraju da budu imuni na pritiske.

Reakcije političara

Boško Obradović, Dveri:
Ovo je alarmantno pitanje i mislim da je prioritet da dođe na dnevni red Skupštine. Kosovo se otima upravo zbog ogromne srpske imovine.

Nemanja Šarović, SRS:
Tražimo od Vlade da odbije ultimatum Brisela kojim se traži da se zarad priključenja Evropskoj uniji odreknemo imovine “Telekoma Srbija” na Kosovu.

Sanda Rašković Ivić, DSS:
Ako je Srbija suočena sa ultimatumom, red bi bio da se organizuje skupštinsko zasedanje na kojem bi se odredile smernice kako da se država postavi.

Gordana Čomić, DS:
Građanima treba da se pošalje jasna poruka da li se odustaje od Briselskog sporazuma. Predlažemo da Vlada organizuje sednicu i da posle uđu u raspravu.

Đorđe Milićević, SPS:
Ubeđen sam da će Vlada i pored teške situacije pronaći najbolje rešenje i zaštititi nacionalne interese. Tokom pregovora nije uvek bilo pravde i prava.

Oni moraju da se drže zakonskih normi, a ne onoga što će o njima da se piše u novinama. Ne čitam “Danas”, niti znam šta su objavili. Ali to je pokazatelj dvostrukih aršina. Da sam ja izgovorio ime nekog sudije ili tužioca, bio bih na stubu srama. Govorilo bi se o neprimerenom mešanju i pretnjama, a novine i različite institucije i mnogi političari mogu da vrše najbanalniji, najprizemniji i najbahatiji pritisak na određene nezavisne državne organe. I još će da kažu kako je to mnogo lepo i pametno – naglasio je Vučić.

Samo mi krivi

I dok niko drugi od zvaničnika koje smo kontaktirali nije juče hteo da govori o ovoj temi, analitičar Dušan Janjić kaže da je veliki problem što međunarodna zajednica želi Vučića da učini jedinim odgovornim za sve što se dešava u regionu.

Međunarodna zajednica nam ispostavlja račune za proteklih deset ili petnaest godina, i za ono što je naše i za ono što nije. Ništa bolje ne bi bilo ni kada bi promenili Vučića i njegovu politiku. Mislim da bi udari bili samo još jači – ističe Janjić.

Dragan Đukanović iz Centra za spoljnu politiku ističe da Balkan ima mnoga nerešena pitanja.

Očigledno je da EU ne može da ponudi neka relevantna rešenja. A kad su bili u poseti Srbiji, ni Nulandova ni Bajden nisu zvanično tražili da se menja odnos Srbije prema Rusiji – zaključuje Đukanović.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI