ZAKINTOS: Dušan Ranković: Pao mi je mrak na oci

Dušan Ranković, jedan od osumnjčenih za prebijanje na smrt američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos prošlog petka, saslušan je večeras u sudu na Zakinosu, nakon čega mu je određen pritvor
 

Rankovićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović precizrala je u izjavi za Tanjug da mu je određen “privremeni privor”, sa pravom žalbe u roku od pet dana.
Ranković je u prisustvu svojih branilaca dao detaljan iskaz istražnom sudiji u kojem je opisao kako je zbog svađe oko stola, sada pokojni Ameikanac Henderson njega udarao flašom u glavu dok se flaša nije rasprsla u paramparčad, nakon čega je mu je “pao mrak na oči”i ničega se ne seća.
Osvestio se kasnije u oaletu, videvši da je obliven krvlju, a pored njega su bile dve devojke.n je zatražio da se pokrene krivini postupak protiv drugog Amerikanca koji ga je zadržao i omogućio pokojnom Hendersonu da ga udara flašom u čelo, tvrdeći da je od siline udarca bio “kao pod anestezijom ” i da ima “prekid filma…”, pnela je njegova advokatica koja je prisustvovala ispitivanju.
Sve što je izjavio vidi e na video zapisu- naglasila je Dobričanin, napominjući da tamošnje vlasti insistiraju na pritvoru za sve koji su imali kntakt sa Amerikancem.

Četvorici srpski državljanina osumnjičenih u ovom slučaju ranije je određen pritvor do početka suđenja koji može trajatipo grčkim zakonima do 18 meseci, dok su druga dvojica puštena da se brane sa slobode i juče su stigli u rbiju.
Mladićima se na tere stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu “Bar kod” u mestuLaganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).
U prvom mahu, prema izveštavanju grčkih medija, privedeno je šest Srba zbog ovog incidenta, a naknadno još dvjica, mada je jedan je odmah pušten na slobodu.
Istraga bi trebalo da utvrdi pojednačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svkog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI