ZAJEDNICKA SEDNICA VLADE SRBIJE I VLADE VOJVODINE

VUČIĆ POSLE ZAJEDNIČKE SEDNICE: Za škole, bolnice i vrtiće u Vojvodini 1,9 milijardi evra!
U Novom Sadu danas je održana zajednička sednica vlada Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, kojoj je prisustvovao i premijer Aleksandar Vučić

Pokrajinski premijer Igor Mirović ocenio je juče da je to izuzetno važan događaj za Vojvodinu i njene građane, jer se radi o prvoj zajedničkoj sednici dveju vlada nakon 13 godina.

Na dnevnom redu će se, pored projekata od nacionalnog i regionalnog značaja, na kojima se već zajednicki radi, naći i tačke koje se odnose na druga važna pitanja.

– Na dnevnom redu zajedničke sednice naći će se i pitanja kao što su podsticaj razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji AP Vojvodine, status projekta izgradnje Kliničkog centra Vojvodine, projekti razvoja navodnjavanja, kao i razmatranje prioritetnih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine – rekao je Mirović.

Dve vlade će, kazao je, posebnu pažnju posvetiti iznalaženju rešenja za najugroženije objekte obrazovno-vaspitnih ustanova, predškolskih ustanova, škola i univerziteta.

Mirović: Za projekte Vojvodini značajna pomoć iz budžeta

On je rekao da očekuje da planovi koje ima Vojvodina više neće biti “mrtvo slovo na papiru”, već deo zajedničkih napora da se unapredi život u Pokrajini. Pokrajinski premijer je rekao i da očekuje konkretnu finansijsku podršku za budžet, što će, kako je rekao, značiti da projekti donose pobedu, a da se politika sukoba gubi i nestaje sa političke scene.

Mirović je na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Aleksandrom Vučićem, a nakon zajedničke sednice dve vlade, rekao da će ulaganja biti značajana i to u nacionalne projekte, poput subotičkog pozorišta, zgrade RTV, Kliničkog centra, zatim u regionalne i konacno u lokalne projkete, posebno u onihm sredinama koje zaostaju i ispod su proseka zemlje.

– Uveren sam da možemo mnogo više u odnosu na plan koji smo izneli na početku, nakon formiranja pokrajinske vlade – porucio je Mirović.

Milijardu i 900 miliona za škole, bolnice i vrtiće u Vojvodini

Za škole, bolnice i vrtiće u Vojvodini biće uloženo milijardu i 900 miliona evra iz republučkog budžeta, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić. 

– To je stotinu novih objekata u 45 opština u Vojvodini, za koje su iz Novog Sada tražili 147 miliona evra, ne znajući da smo mi opredelili milijardu i 900 miliona – rekao je premijer.

– Tražili su 147 miliona za 26 škola i vrtića (11 srednjih, 9 osnovnih, i 6 vrtića), ami smo doneli odluku da oko 100 renoviramo, ne samo 26, a od toga je 134 u najsiromašnjijim opštinama – naveo je Vučić.

On je istakao da je iz republičkog budžeta već danas prebačeno dva miliona evra za “Ipsilon” krak u Subotici, koji su prethodne vlasti najavljivale godinama, a od rezultata nije bilo ništa.

Premijer je to naveo kao primer politike vlade prema Vojvodini, u koju će, kako je najavio na pres konferenciji u Novom Sadu, posle zajednicke sednice njegovog i Mirovićevog kabineta, ubuduće biti uloženo znatno sredstava.

Vučić je rekao da su na toj sednici donete važne odluke i mnogo konkretnih stvari, te da je prebačen i prvi novac za Novi Sad, za uređivanje centralnih gradskih delova.

Vučić je rekao da se razgovaralo o padu dobiti NIS-a, dodajući da država želi da ulaže u Vojvodinu,, jer ljudi u Srbiji, kako je naveo, ne znaju da su u Vojvodini posle Beograda najveće plate, ali u Vojvodini je i najveća stopa nezaposlenosti, veća nego na jugu Srbije. 

– To je loša stvar, ali sam uveren da ćemo imati uspeha u rešavanju svih pitanja – poručio je Vučić.

VUČIĆ: Političke igre me ne zanimaju!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Sadu da ne želi da se bavi “sitnim partijskim prepucavanjima”, a u vezi s medijskim navodima o krizi odnosa izmedju njegove Srpske napredne stranke i koalicionog partnera u vladi Socijalističke partije Srbije (SPS).

– Nisam se bavio time, ne bih da komentarišem nezvanične izvore. Uopšte ne mogu time da se bavim. A koji dan da se bavim time? Morate po pet (novinarskih) ekipa da pošaljete da biste mogli da me ispratite. Kad time da se bavim, što time da se bavim? Bavimo se pitanjem razvoja Srbije, te političke i partijske igre mene mnogo ne intertesuju – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Pokrajinskoj vladi.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI