ZAJECAR : RIBLJA CORBA RAZVALILA NA GITARIJADI

U revijalnom delu druge večeri nastupili su i “Eyesburn” i “Bjesovi”, a kompletiran je spisak finalista u takmičarskom programuSpektakularni dvosatni nastup “Riblje čorbe” predstavljao je vrhunac druge večeri 50. zaječarske Gitarijade, a Gradski stadion je, uprkos hladnom vremenu, ispunilo oko 10.000 zaljubljenika u rokenrol.

Bora i ekipa su, tokom godina, nebrojeno puta nastupali na čuvenoj manifestaciji, pa ne čudi što su ukrasili i jubilarno izdanje. Kraljevica je grmela od furioznog početka (“Ja ću da pevam”, “Ja ratujem sam”, Radiću šta god hoću”), pa sve do drugog bisa, kada su nepregledan niz hitova ukrasile “Ljubav ovde više ne stanuje” i “Dobro jutro“. Bora je, u svom stilu, obećao da će grupa nastupiti i na 100. “Gitarijadi”

Revijalni deo otvorili su gromoviti “Bjesovi”, a posebno emotivan bio je oproštajni nastup grupe “Eyesburn”, i to u originalnoj postavi.

U finale 50. Gitarijade druge polufinalne večeri plasirali se sledeći bendovi: “Hadži prodane duše” (Užice), “Dark Sky” (Kosovska Mitrovica) i “Nu ance” (Sofia). Dan ranije plasman u polufinale izborili su i LSD (Banjaluka), “Brat “(Užice) i “Klot” (Beograd). U drugom polufinalu nastupili su i: “Rok u ponoć” (Bajina bašta), “Mamorlook” (Varaždin/Beograd) i  “Zemljotres” (Zrenjanin).

Trećeg, završnog dana festivala finalisti će nastupiti od 19 časova, nakon čega će biti poznat i pobednik. Revijalni deo če od 21 čas otvoriti slavni hard rok bend “Uriah Heep”. Ranije najavljeno da će oni svirati poslednji, međutim, promena u satnici je napravljena na zahtev publike iz okolnih gradova. Nakon njih nastupiće prošlogodišnji pobednici Gitarijade, grupa “Syleth” iz Rijeke, “Love Hunters” i “Kerber”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI