ZA DVA DANA POLICIJA UHVATILA 250 PIJANIH VOZACA

Načelnik Uprave saobraćajne policije kaže da je za samo dva dana, koliko traje pojačana kontrola vozača na alkohol, iz saobraćaja isključeno preko 250 vozača

 

Od tog broja, kaže Boban Milinković, 59 ih je zadržano na trežnjenju. – Oni su bili u stanju teške, veoma teške i potpune alkoholisanosti – napomenuo je načelnik Uprave saobraćajne policije gostujući u Dnevniku RTS-a.Milinković takođe dodaje da će kontrola biti intenzivarna jer je u dane vikenda činjenje saobraćajnih prekrašaja češće a i vožnja pod dejstvom alkohola. Isto tako, bez obzira na sezonu slava, akcija kontrole alkoholisanosti vozača se nastavlja sve do Nove godine. Milinković ističe i da razume konzumiranje alkohola, ali ne i vožnju kada se akolkohol konzumira.

– To se mora sprečiti jer se svaki peti život u nesrećama na našim putevima izgubi upravo zbog alkohola – upozorava načelnik Uprave saobraćajne policije. Boban Milinković kaže da se sada vozači kontrolišu i na dejstvo psihoaktivnih supstanci.  Takvih vozača je relativno malo, jer je postupak utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača sporiji, pa se kontrolišu samo oni vozači za koje službeno lice posumnja da su pod njihovim dejstvom – navodi Milinković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI