VULIN: ZASTO MEKALISTER NIJE POZVAO I SESELJA? I ON JE OPOZICIJA

Ministar odbrane i lider Pokreta ocijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da mu nisu jasni kriterijumi po kojima su lideri opozicije pozivani na sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, s obzirom da je, na primer, pozvan Vuk Jeremić, koji nije u palamentu, a nije pozvan Vojislav Šešelj, kao šef parlamentzarne opozicione stranke
 

– Mekalister može da se sastane sa kim hoće i na to ima pravo, ali su nejasni kriterijumi na osnovu kojih su pojedini lideri opozicije pozvani na sastanak s njim – rekao je Vulin.On je za tv Pink rekao da bi voleo da zna na osnovu čega se određue definicija opozicije i zapitao zašto se poziva neko ko nije u parlamentu, poput Vuka Jeremića, a ne i radikali, koji su parlamentarna opoziciona stranka:– Ili je jedina razlika koliko mrziš Vučića. Ako ga mrziš jako, onda si opozicijai zvaćemo te na sastanke i ako nisi parlamentaran, a ako ga ne mrziš baš jako, onda ćemo sačekati da vidimo kako ćeš se popraviti – ukazao je Vulin.

Vulin je rekao i da nije siguran da se tako može ponašati u nekim drugim zemljama.– Ne bih dopustio sebi da se ponašam u nekoj drugoj zmlji kako neki pokušavaju ovde – rekao je on.

Dodaje i da ako neko sa strane treba da dođe da ujedini opoziciju, neka to i učini, jer je izgleda jedina tema da li će biti jedna opoziciona lista ili ne. Nemojte da oklevate, sve se dogovorite, ionako nemate ideoloških razlika. Svejedno vam, jer je Vučić jedina olitika. Čudi me da stranci to moraju da rade – rekao je Vulin.Očekuje, kaže, da će Mekalister predstavnicima opozicije objasniti da se mirna predaja vlasti dešava posle izbora, a ne na ulicama, i da će im objasniti i da u Evropi postoje određena pravla koja obeshrabruju nasilje u politici.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI