VULIN: SRECA DA ZORANA NE ODLUCUJE O SRBIJI

Nastup Brajana Hojta Jia je najava još većih pritisaka i težih napada na našu nezavisnu politiku i poziciju vojne neutralnosti, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin

Nisam razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali čvrsto verujem da dok on donosi odluke možemo biti sigurni da će se Srbija ponašati odgovorno i odlučno i da neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj.Ovako ministar odbrane Aleksandar Vulin za Novosti komentariše ogoljene poruke zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD koji je bez uvijanja tražio da raskinemo liske odnoe sa Ruskom federacijom, ne dodelimo diplomatski status osoblju Rusko-srpskog humaniranog centra u Nišu i poštujemo teritorijalni integritet lažne države Kosovo.
Na pitanje kako ocenjuje eakciju Zorane Mihajlović na ove zahteve Jia i njenu opasku “da niko od nas ne može dobiti blagoslov ako nas sklanja sa evropskog puta”, Vulin odgovara:

– Da o Srbiji odlučuju predstavnici bivšeg režima nisam siguran da se kao 2008. godine ne bi smo preko noći, a bez otpora, našli u nekoj druačijoj državi. Voljom naroda i na sreću Srbije oni ne odlučuju baš kao što ne odlučuju ni neki članovi sadašnje vlasti poput Zorane Mihajlović.
Podsetimo, vicepremijerka Mhajlović je, komentarišući poruke američkog zvaničnika, navela i da “Srbija ne treba da gubi svoje prijatelje na putu koji je izabrala, a izabrala je evropske integracije”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI