VULIN: Da Srbija trazi sto i Hrvatska zbrisali bi nas sa lica zemlje

“Famozni” Zakon o univerzalnoj jurisdikciji postoji već 10 godina

– Danas se sudi nacistima iz Drugog svetskog rata, koji imaju blizu 100 godina i bez parodna im se sudi, a sada odjednom ovo predstavlja problem. Da je to rekla Srbija, mi bismo bili predmet osude čitave međunarodne zajednice, tražili bi da nas izbrišu sa mape i Srbiji ne bi dopustili da postoji – rekao je Vulin.

Ističe da taj “famozni” zakon postoji već 10 godina, a da je sada odjednom važan, te navodi da Srbija da nije bilo njega ne bi mogla da procesuira nikoga ko nije neposredno sa prostora Srbije.

– Ratni zločini nije nešto što treba meriti granicama. Ne mislim da je prihvatljivo da u 21. veku razmišljate da ne možete nekog da procesuirate zato što je Hrvat ili branitelj. Ma nemoj, da li si vršio krivično delo ratnog zločina, ako jesi onda je to razlog za istragu, zatvor, ako nisi, nisi – rekao je Vulin.

On je naveo i da je realnost da je mnogo veća kazna za učešće u krivilovu nego za zločin u Medačkom džepu ili Pakračkoj poljani, a da će Srbija nastaviti da se ponaša odgovorno i razumno.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI