VUKASIN OBRADOVIC OD 2014 DOBIO OD DRZAVE 14 MILIONA DINARA

Vlasnik novina ‘Vranjske’ Vukašin Obradović od 2014. do 2017. od Vlade dobio 4.475.959, a od grada Vranja 9.026.808 dinara * Prethodno od 2008. do 2012. iz bužeta uzeo još 1.674.794 dinara

Bivši predsednik NUNS Vukašin Obradović, vlasnik novina ‘Vranjske’, optužio je državu za pritisak zbog kojeg je navodno ugasio svoj list, zapčeo je čak i štrajk glađu (juče ga prekinuo posle samo 12 sati!?!), ali je pritom prećutao da je iz državnog budžeta u prethodnih devet godina dobio čak 15.177.561 dinar!I ne samo da je od Vlade Srbije i grada Vranja na ime nekakvih projekata uzeo skoro 50.000 evra, nego je njegova redakcija godinama bespravno koristila kancelarije Fonda PIO, izbegavajući pritom da redovno plaća zakupninu i troškove!?!

Milionski projekti

Premijerka Ana Brnabić, reagujući na skandalozne optužbe Obradovića, objavila je juče koliko su tačno ‘Vranjske’ dobile državnog novca za vreme vlasti SNS, a koliko za vreme DS.I poslovni prostor na mufte
Redakcija ‘Vranjskih’ bespravn je godinama koristila kancelarije Fonda PIO u Vranju i izbegavala da plaća zakup“Vlada od 2014. podržala ‘Vranjske’ sa 4.475.959 dinar, plus grad (Vranje, prim. aut.) dodelio 9.026.808 dinara. Od 2008. do 2012. ‘Vranjske’ dobile 1.674.794 dinara. Dosta licemerja”, napisala je Brnabićeva na Tviteru, dodajući da je ove godine planiran iznos veći od 1,7 miliona dinara!

Vlada je u 2017. opredelila veći iznos ‘Vranjskim’ neg što je ukupno dodeljeno od 2008. do 2012. godine. Ali je važno da Dragan Šutanovac stoji uz te novine”, istakla je Brnabićeva, komentarišući protestno okupljanje opozicionara ispred Vlade kojem je prisustvovao i lider DSSvaka kampanja opozicij se pre ili kasnije pokaže kao velika laž. Pitanje je da li će sami priznati da su lagali, kao nedavno Radulović o “izbornoj krađi”.

Konkretno, prema podacima Vlade Srbije, ove godine za Obradovićeve ‘Vranjske’ u budžetu je izdvojeno milion dinara za projekat “Čitaj, lajkuj, šeruj Boru” i još 700.000 dinara za “Jug Srbije onlajn”. Ova cifra je za čak 70 odsto veća od prošlogodišnje, kad je Obradovićev projekat “Krivični postupci – evropse integracije – domaća praksa” dobio milion dinara. Država je, pokazuju podaci, bivšem šefu NUNS i 2015. dala 1.200.000 dinara, dok je 2014. Obradović dobio 575.959 dinara.
Vukašin Obradović se juče nije oglašaao. Na drugoj strani, Marko Matić iz antikorupcijske mreže “Antidot” kaže da je ovo vrhunac Obradovićevog licemerja.

Obradović juče prekinuo štrajk

Vukašin Obradović prekinuo je juče, posle samo 12 sati, štrajk glađu na preporuku lekara. Direktor bolnice u Vranju Dragan Veličković rekao je za TV N1 da je Obradović stabilno naon terapije koju je primio zbog dehidratacije organizma.
Obradović je smešten na odeljenje Zdravstvenog centra u Vranju.- On se sve do sredine devedesetih krio u režimskoj “Politici ekspres”, a onda je glumeći opozicionog novinara štampariju kupljenu od stranih donacija prebacio u svoje vlasništvo. Svoj položaj je kao predsednik NUNS koristio kako bi svojim novinarima obezbeđivao donacije. U moru manipulacija i zloupotreba gašenje ‘Vranjskih’ i propali štraj glađu ne mogu se gledati drugačije nego kao politički motivisan čin čoveka koji je karijeru izgradio na priči o navodnoj ugroženosti – podvlači Matić.

Poreski zakon isti za sve

Mario Spasić iz Savea za monitoring ocenjuje da je Obradović ovim “performansom” pokazao koliko je neozbiljan novinar.
– Kao vlasnik lista, Obradović je morao da poštuje zakone. Napadi na vlast ne mogu obezbediti amnestiju za nepoštovanje zakona. Izgleda da su Obradović i njeu slični pogrešno razumeli slobodu medija. Njegovom listu niko nije zabranio da kritikuje vlast, ali oni moraju da plaćaju poreze – zaključuje Spasić.

Pokušao sebi da namesti milione

U julu prošle godine tadašnji šef NUNS Vukašin Obradović i predsednik NDNV Dinko Gruhonjić pokušali su da na konkursu Ministarstva kulture i informisana sami sebi nameste poslove vredne 4,6 miliona dinara.
Komisija za dodelu novca elektronskim medijima i internet portalima prihvatila je tada tri projekta NUNS i NDNV i predložila ministru Ivanu Tasovcu da im dodeli nvac. Komisiju je vodio Gruhonjić, a u njoj je sedeo i član NUNS Mihajlo Kovač.
Bivši ministar Tasovac je u poslednji čas stopirao ovu isplatu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI