VUK OSTAO U TRCI ZA GENSEKA UN: Posle cetvrtog kruga zadrzao odlican plasman!

VUK OSTAO U TRCI ZA GENSEKA UN: Posle četvrtog kruga zadržao odličan plasman!
Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić zauzeo je treću poziciju u četvrtoj rundi neformalnog izjašnjavanja za naslenika Ban Ki-muna
 
Nekadašnji šef diplomatije Srbije dobio je devet pozitivnih, četiri negativna i dva neopredeljena glasa, što je njegov najbolji rezultat u četiri runde glasanja.

Jeremić je najavio intezivnu kampanju u UN i rekao da se u nastavku izbora naslednika Ban Ki Muna može očekivati da stalne članice Saveta bezbednosti udju u direktne pregovore oko vodećih kandidata.

– Nakon upravo završenog glasanja u Savetu bezbednosti mislim da imamo razloga za zadovoljstvo, pre svega zbog činjenice da se smo se zadržali u vrhu liste kandidata za novog generalnog serekretara UN, u kojem se kontinurano nalazimo od početka procesa- rekao je bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Jeremić je rekao da je značajno dostignuće što se plasirao u samu završnicu izbora za novog prvog čoveka svetske organizacije.

– Nastavićemo kampanju pojačanim intenzitetom tokom zasedanja Generalne skupstine u Njujorku, u nastojanju da našu zemlju predstavimo u najboljem svetlu na medjunarodnoj sceni- naveo je Jeremić u izjavi dostavljenoj medijima.

Bivši portugalski premijer i visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš zadržao je vodjstvo i posle četvrtog neformalnog izjašnjavanja o kandidatima za novog generalnog sekretara UN u Savetu bezbednosti, a na drugom mestu je ostao je bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI