VUK JEREMIC – Prolazim u drugi krug, VESNA PUSIC MOZE KUCI

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija danas je iza zatvorenih vrata, održao prvo tajno glasanje o novom generalnom sekretaru UN, javlja Rojters. Inace kandidat Hrvatske Vesna Pusic  nije dobila podrsku za drugi krug i napustila je sediste UN … Porucila je da  se vraca u Hrvatsku da bi se posverila izbornoj kampanji… 
Ambasadori se opredeljuju između 12 kandidata među kojima Srbiju predstavlja Vuk Jeremić, bivši predsedavajući Generalne skupštine UN i nekadašnji šef srpske diplomatije.

“Prva runda je završena… Kandidati će biti obavešteni o rezultatima”, rekao je kratko predsedavajući Saveta bezbednosti, japanski ambasador Koro Bešo, prenosi RTS.”‎

SB UN je danas, iza zatvorenih vrata, obavio prvi krug tajnog izjašnjavanja o kandidatima za novog Generalnog sekretara UN.‎ Ishod glasanja neće biti saopštavan javnosti – jedino su kandidati, kao i njihove države, obaveštene o sopstvenom učinku. Od kandidata se očekuje da poštuju odluku SB UN da se ne izlazi u javnost sa brojevima.

Sve što mogu da kažem je da sam izuzetno zadovoljan rezultatom i da imamo dobru poziciju uoči drugog kruga glasanja. Postoji mogućnost da se ono održi već iduće nedelje. Naša kandidatura je zapažena kao jedina koja je ispraćena konciznom i transparentnom platformom. Nastavljamo sa dinamicnom kampanjom, i u drugi krug ulazimo sa opreznim optimizmom – rekao je Jeremić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI