VUK JEREMIC POTROSIO 7 MILIONA EURA ZA 5% GLASOVA

PRSO KO ZVEČKA! DOSOVSKI NATO KANDIDAT NAJVEĆI GUBITNIK: Jeremić potrošio 7.000.000 evra, a osvojio samo 5,6%!
NATO Vuk u nedelju uveče bio ubeđen da prolazi u drugi krug… Naručio vatromet od čak 10.000 evra i zakupio “Mikser haus” za veliku proslavu

Dosovski NATO kandidat Vuk Jeremić najveći je gubitnik u istoriji moderne srpske politike! Jeremić je, prema procenama stručnjaka, u predizbornoj kampanji potrošio čak sedam miliona evra, a u nedelju je na predsedničkim izborima osvojio samo 5,6 odsto ili 189.052 glasa!

Ipak, i pored ovog debakla NATO Vuk je najavio da ostaje u politici, da će najverovatnije osnovati svoju partiju i da će pobediti na nekim sledećim izborima!?!

“Ol inkluziv” žurka

Jeremić je, inače, sve do samog kraja bio ubeđen da je ubedljivo drugi i da prolazi u drugi krug predsedničkih izbora. On je, kako saznajemo, naručio vatromet čija je cena neverovatnih 10.000 evra, a kojim je u dvorištu njegove vile na Dedinju u izbornoj noći trebalo da bude proslavljena “pobeda”.

Jeremić je, takođe, zakupio i poznati prestonički klub “Mikser haus” u kome je u noći između nedelje i ponedeljka trebalo da proslavi uspeh! Na kraju, kada su rezultati proglašeni, Jeremić je saradnicima samo kratko rekao: Pukli smo, otkažite sve!

Milioni za skupove, internet i “podmazivanje” urednika

Kako smo već pisali, Jeremić je u prve dve nedelje kampanje potrošio više od dva miliona evra.

Jeremić je velike pare trošio na skupove, promocije, kampanju na internetu, avansni zakup oglasnog prostora. Najviše novca, više od 500.000 evra, isplatio je medijskim konsultantima iz SAD, stručnjacima za agresivnu prljavu kampanju koji su prošle godine radili u štabu Hilari Klinton! Jeremić je velike pare dao i na “podmazivanje” urednika u naklonjenim medijima.

Prema rečima naših odlično obaveštenih izvora, Jeremić od početka nije štedeo na izbornoj kampanji i procenjuje se da je potrošio najmanje sedam miliona evra:

Vuku novac nije predstavljao problem. Ozbiljne pare su potrošene na internet i kampanju po medijima, ali i na organizaciju skupova, kampanju na terenu… Procenjuje se da je utrošeno oko sedam miliona evra…

Jeremić se oglašavao, a odbijao je da odgovori na pitanja i poruke Informera.

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da je Jeremić sigurno najveći gubitnik izbora.

Vreme je za političku penziju
Jeremić je dobio skoro duplo manje glasova od Belog, koji je kampanju bazirao na šali! Posle ovog debakla vreme je da zatvori političku firmu
Dragomir Anđelković, politički analitičar

Pojavio se u Srbiji sa namerom da postane vođa opozicije. U kampanju je uložio ogroman novac, a na kraju zauzeo tek četvrto mesto. Dobio je skoro duplo manje glasova od Belog, koji je kampanju bazirao na šali! Posle ovakvog debakla Jeremić više nikom nije interesantan i mislim da je vreme da zatvori političku firmu. Kad je reč o unapred planiranoj proslavi sa vatrometom, to samo znači ili da je Jeremić verovao u lažna istraživanja, ali i da je varao svoje “investitore” ubeđujući ih da je drugi krug izvestan… – podvlači Anđelković.

Igra se politikom

Analitičar Dejan Vuk Stanković takođe veruje da bi Jeremić posle debakla trebalo da razmisli o povlačenju.

Možda bi mogao da se bavi svojom strukom, šta god ona bila, ili da čeka da Tadić vaskrsne, pa da ga ponovo angažuje kao savetnika ili ministra. U drugom slučaju nema nikakve šanse da se više ozbiljno bavi politikom. Verovatno će ga uskoro napustiti izigrani finansijeri, ali i političari koji su mu pružili podršku. Mada, Jeremić je čovek koji veruje u laž o sebi, pa nije nemoguće da će nastaviti bezuspešno da se igra politike – zaključuje Stanković.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI