VUK JEREMIC PLJUVAO SRBIJU U VASINGTON POSTU

Jeremić je u autorskom tekstu za “Vašington post” najbrutalnije izvređao Srbiju i izabranog predsednika, i to baš pred Vučićevu posetu SAD tvrde da je tekst masno plaćen
 

Propali NATO predsedničk kandidat Vuk Jeremić, koji je na iborima u aprilu osvojio svega 5,7 odsto glasova, još jednom je pokazao da mu se sva politika svodi na mržnju prema Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji!Vuk Jeremić je u autorskom tekstu za američi “Vašington post” brutalno ispljuvao i Srbiju i predsednika države.

Buši ga pred Pensa

Mrzi i Vučića i Srbiju
Nedopustivo je da bivši šef diploatije tako blati svoju zemlju i predsednika. Očigledno mu je mržnja prema Vučiću važnija od interesa Srbije
Ivica Dačić, minitar spoljnih poslovaBivši šef diplomatije u svom tekstu je Vučića nazvao autokratom, i to baš pred njegovu državničku posetu SAD i susret sa potpredsednikom Majklom Pensom, koji je planiran za ponedeljak 17. jul.

“Sve udaljenija evropska perspektiva regiona olakšala je lokalnim autokratama da prigrabe vlast koristeći populističku retorik. Ilustrativan je primer novog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nekadašnjeg ministra informisanja u vreme vlasti Slobodana Miloševića devedesetih godina. Vučić je praktično dobio odrešene ruk za suzbijanje osnovnih prava i sloboda, a kao posledica toga Srbija je danas sve dalja od EU. Pod Vučićevom despotskom vlašću Srbija je imala neregularne izbore u kojima su opozicioni lideri besomučo klevetani, bez da za to iko odgovara, pri čemu je većina medija odustala od objektivnog izveštavanja, podređena i lojalna autokratskoj vlasti”, napisao je, između ostalog, Jeremić potpuno prećutkujući činjeniu da je na izborima osvojio jedva 5,7 odsto glasova!

U SAD, ako je neki članak plaćen, to mora biti istaknuto. Ne znam na koji je način Jeremić uspeo da objavi svoj autorski tekst.Stručnjaci, ali i naši izvori bliski Jeremićevom štabu kažu da je on ovaj tekst u “Vašington postu” masno platio.Poznato je da je fotelju redsedavajućeg Generalne skupštine UN iskoristio da sebi napravi dobre političke i poslovne kotakte u SAD. Ali umesto da ih koristi za boljitak svoje države, on ih sada zloupotrebljava da podriva svoju zemlju. Već je preko pojedinih lobističkih kuća i marketinških agencija sređivao tekstove u oređenim američkim medijima da sam sebe promoviše i blati Srbiju. I ovaj tekst je, nema sumnje, debeo platio… – kaže naš izvor.Ministar spoljnih poslova i lider socijalista Ivica Dačić kaže za Informer da je nedopustivo da jedan bivši šef diplomatije na ovaj način blati svoju zemlju i njenog predsednika.– Jeremić to, pritom, čini pred iuzetno važnu Vučićevu državničku posetu SAD, čime pokazuje da mu je lična mržnja važnija od držanih interesa Srbije – ocenjuje Dačić.

Opsednut je Vučićem

I dok iz Jeremićevog štaba nisu želeli da ovore za Informer, nalitičar Dejan Vuk Stanković kaže da on direktno radi za antisrpske lobiste  SAD.

Jeremićev tekst u Vašington postu

– Jeremić nastalja politiku koja ga je i dovela do poraza na izborima. Napadajući Vučića, sada bruka i Srbiju. Brižljivo je sve ovo isplanirao preko svojih kontakata i tempirao da pusti pred Vučićevu posetu Pensu. Zbog opesije Vučićem spreman je da plati svaku cenu da bi to objavio. A videli smo u kampanji da mu novca nepozntog porekla ne manjka… – kaže Stanković.Glavni urednik “Pečata” Milorad Vučelić ocenjuje da je Jeremić ovim potezomhteo da nanese štetu Srbiji.Vuk leči svoje komplekse niže vrednosti. Uvek je radio protiv interesa Srbije, pa i ka je reč o postavljanju pitanja Međunarodnom sudu pravde u Hagu, a u vezi sa nezavisnošću Kosova. On je taj koji se odrekao Rezolucije 1244 SB UN. On je odobrio i Euleks. On je doživeo katastrofu na izboria i sad bi morao da se stidi i ćuti! – naglašava Vučelić.

Krstić: Ovo je Jeremić masno platio

Branko Pantelić

Marketinški stručnjak NebojšaKrstić nema ilemu da je Jeremićev članak – plaćen.
– Ovo je klasičan je pi-ar tekst, dakle, tekst za koji platite da bi vam bio objavljen. Slične tekstove je imao i tokom predsedničke kampanje, koja se za njega nije završila dobro, pa je ovo osveta Vučiću za pretrpljeni poraz. Razumem njegovu frustraciju, ali e i razlog zašto se sveti Vučiću s obzirom na to da je katastrofalan poraz doživeo od Belog iz Mladenovca, pa od Jankovića, a svi oni zajedno poraženi su od Vučića, koji je dobio duplo više glasova od svih. Tajming je, naravno, sračunat na o da našteti predsedniku pred susret sa Pensom. Jeremićev neobjektivni i nekorektni tekst veoma šteti interesima Srbije, koju on navodno voli. Ako je voli, onda bi u budućnosti trebalo da se suzdrži od ovako niskih udaraca – ocenjuje aš sagovornik.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI