VUK JEREMIC LICNO NAREDIO DA SE KACE TADICEVE SLIKE

Dok je bio šef diplomatije, Vuk Jeremić lično naredio da se fotogrfije Borisa Tadića hitno okače u svim ambasadama i konzulatima! Isti ti Tadić i Jeremić sada izmišljau ‘Vučićeve slike’
 

Srpska opozicija uhvaćena je u još jednoj strašnoj, licemernoj laži! Propali NATO predsednički kandidat Vuk Jeremić i bivši predsednik Srbije Boris Tadić većnedeljama vode kampanju u kojoj besramno izmišljaju kako je Aleksandar Vučić naredio da se njegove slike kače po zidovima državnih institucija i svih ambasada i konzulata u inostranstvu.

LICEMERNO
To što se opozicija sad buni protiv slike Vučića kojih nigde i nema okačenih samo je dokaz licemerja i bezidejnosti
Miloš Vučević, potpredsednik SNSPokazalo se, međutim, ne samo da to nije tačno, već i da je Vuk Jeremić dok je bio šef diplomatie 2008. godine lično naredio da se fotografije Borisa Tadića hitno kače po kancelarijama diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP) širom sveta!

Dvostruki aršini

dopisa od 4. februara 2008. godine (vidite faksimil), koji je lično potpisao Jeremić, a u kome piše da u “svim DKP hitno treba staviti slike Borisa Tadića. Jeremić je naredio i da uramljene Tadićeve fotografije moraju biti istaknute na “vidnim mestima”.“Obaveštavamo vas da će svako DKP Republike Srbije blagovremeno dobiti u elektronskoj formi odgovarajuću fotografiju predsednika Srbije. Fotografije treba da budu, na uobičajen način, vidno izložene u kancelariji šefa DKP, adekvatnoj prostoriji koja se koristi za prijem stranakai ostalim kancelarijama ukoliko to zaposleni žele. Dimenzije fotografija biće dostavljene od strane DIMOP (Direkcija za imovinskopravne poslove, prim. aut.), a troškove izrade i uramljivanja fotografija snosi DKP. Za izvršenje instrukcije odgovorni su šefovi DKP”, piše u dopisu.

Vuk Jeremić i Bori Tadić juče nisu želeli da odgovaraju na naša pitanja. Na drugoj strani, potpredsednik SNS Miloš Vučević ističe dalicemerju opozicije nema kraja ali da se ništa drugo od njih nije ni moglo očekivati. To što se opozicija sada na sav glas buni protiv postavljanja slika Aleksandra Vučića kojih nigde i nema okačenih samo je jedan u nizu dokaza njihovog licemerja i bezidejnosti. Biće toga sigurno još, ovo je samo početak… – uveren je Vučević.

Vučić: Ne želim svoje slike u DKP

Predsednik Aleksanar Vučić, gostujući u ponedeljak uveče na TV Hepi, ponovio je da ne želi da se bilo gde postavljaju njegove fotografije.
Ne želim da se kače moje slike. To mi nije potrebno, iako je nekim mojim prethodnicima bilo potrebno da bi neke stvari prikrili. Šta će meni slike po zidu?! – rekao je Vučić.eljko Odalović, sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, kaže da opozicija ne bi smela da se buni i da zaboravlja da su iste stvari oni radili dok su bili na vlasti.

Licemerno je da se opozicija sad buni, a isto to su i oni radili. Najbolje bi bilo ukinuti tu praksu kačenja nečijih slika u državnim institucijama jer je besmislna. Jeremićev dopis da se Tadićeve slike postave u ambasadama je neporeciva činjenica i zaista mi nije jasno zašto mu sada smetaju bilo čije slike. Međutim, ovo je očigledno njihov način borbe. Uveren sam da će građani sami proceniti o čemu se ovde radi i zašto se podigla prašina… – podvlači Odalović.

Normalna praksa

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da je legitimna inicijativa da u ambasadama budu slike demokratski izabranog predsednika države.– Dokument koji je Jeremić potpisao je autentičan. Negodovanje opozicije oko postavljanja slike predsednika Vučića jeste najobičnije licemrje, jer je sasvim normalno da srpske ambasade imaju fotografiju demokratski izabranog predsednika. Isto to imaju i američka i fancuska i mnoge druge ambasade u svetu, a imao je i Tadić dok je bio predsednik države – zaključuje Krstić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI