VUCIC ZA NEMACKI BILD: Nece biti referenduma, jasno smo rekli da smo za EU!

VUČIĆ ZA NEMAČKI BILD: Neće biti referenduma, jasno smo rekli da smo za EU!
Srbija neće održati referendum o tome da li će se pridružiti Evropskoj uniji, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić za nemački list “Bild am zontag”


– Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to – poručio je Vučić za nemački list, preneo je Rojters.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, on je odgovorio “ne znam ništa o Putinu, ali znam da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to”.

Premijer Srbije je istakao da je pre održavanja nedavnih parlamentarnih izbora u Srbiji jasno rekao da je njegov cilj pridruživanje EU.

– Pobedili smo osvojivši apsolutnu većinu. Učinićemo sve što možemo da sada postignemo taj cilj. Ako bismo napustili taj put, Srbija bi završila krećući se pogrešnim pravcem – rekao je Vučić.

On je istakao da je bilo je dosta “glupih i opasnih” ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu.

– Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore – upozorio je Vučić.

Vučić je rekao i da je “veoma zabrinut” da bi raspoloženje u Srbiji moglo da se okrene protiv EU.

– Odluke poput onih o otvaranju pregovaračkih poglavlja (u procesu evropskih integracija) podstiču nacionalističke snage u zemlji, naročito jer smo imali bolje rezultate od ostalih u prethodnim fazama – ocenio je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI