VUCIC VLASOTINCE 18-10-2017

U Vlasotincu je danas otvoren novi proizvodni pogon kompanije Gruner, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon presecanja vrpce poručio da uloženi kapital iznosi 6,5 miliona evra, u kojem Srbija učestvuje sa 3,2 miliona evra
 

Pomagaćemo i dalje, poručio je učić i dodao da će ovaj novi proizvodni pogon upošljavati novih stotinu zaposlenih.Predsednik je, međutim, primetio da je u Vlasotincu velika stopa nezaposlenosti i dodao da ćemo zato, kako je rekao, morati mnogo više da radimo. Moraćemo još višeda radimo, jer ovde je veoma visoka stopa nezaposlenosti i moraćemo još da radimo da bi bilo manje siromašnih ljudi i nade za budućnost – rekao je.

Predsednik je zahvalio istovremeno generalnom direktoru Grunera Edvardu Šprajceru, inače, čiji je otac inače Slovenac poginuo na teritoriji Srbije tokom Drugog setskog rat.Predsednik je rekao da je odmah primetio da Šprajcer nije pravi Nemac, jer, kako je rekao, zrači toplinom poput ovdašnjih stanovnika, a vidi se i da voli, kazao je, i lepe žene, a Vlasotičanke to jesu.Predsednik je zahvalio Nmačkoj što otvara porodične fabrike u Srbiji i konstatovao da je to najveće bogatstvo– Kada oni dolaze znači da Srbija nije loše mesto – rekao je Vučić.

Primetio je i da Srbija mora najviše da ulaže u mlade ljude u njihovo obrazovanje i tek tada, kazao je, možemo da računamo na drugačiju budućnost.– Nije pomoć kda nekoga nahranite tako što mu upecate jednom ribu, pa mu upecate drugi put ribu… Pomoć je kada ga naučite da eca – rekao je Vučić.Obraćajući se generalnom direktoru Grunera Šprajceru, Vučić je rekao da mu zahvaljuje zato što je pokazao ljubav prema zemlji u kojoj mu je otac stradao. Pozvao ga je i da što više pokazuje ubuduće to nešto srpsko što ima u sebi.

Predsednik Vučić je sa svojim domaćinima obišao proizvodni pogon i porazgovarao sa zaposlenima, a interesovao se pre svega za uslove rada.U oviru novog pogona otvorena je i radionica za obuku učenika sa smera industrijski mehaničar u Tehničkoj školi u Vlasotincu.

Tako će učenici u prvom razredu raditi u školskim radionicama, u drugom će dva dana nedeljno provoditi u radionici, dok će u trećem razredu u fabrici provoditi tri dana, uz novčanu nadoknadu.U novoj hali proizvode se delovi od plastike, a uskoro će poceti i proizvodna delova od metala, kako za Grunerovu proizvodnju, tako i za druge fabrike.Novi pogon prostire se na 3.000 metara kvadratnih, pa se Gruner u Vlasotincu danas, sa ranije izgrađenih 4.000 kvadrata, prostire na ukupno 7.000 kvadratnih metara.

Gruner osim u Nemačkoj i Srbiji posluje i u Indiji i Tunisu.Inače, u novom pogonu zaposleno je 50 radnika, te ih sada ima ukupno 480 u toj fabrici, a plan je da do 2020. odine bude primljeno još 50 radnika u novom pogonu.– Bolje je nego što je bilo, ali mora da se radi još više. Dali smo 30 miliona, 20 miliona za Dom zdrvalja i 18,5 za OŠ Karađorđe, što je ukupno oko 70 miliona evra zajedno. Pojačaćemo razvoj juga Srbije – rekao je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI