Vucic uvodi nova ministarstva za ekologiju i evrointegracije

Vučić uvodi nova ministarstva za ekologiju i evrointegracije. U Vladu ulaze nova lica, nije isključeno da Jadranka Joksimović i Ivica Dačić rotiraju zaduženja

Premijer Aleksandar Vučić planira da uvede još novih lica u Vladu Srbije i tek imenovani sastav Vlade Srbije vrlo brzo će biti promenjen, rečeno je nasem portaluhttp://img.techpowerup.org/160815/takostojestvari-rs-vesti-takostojestvari-1602.jpgd u obaveštenim političkim krugovima.

Sredinom septembra, naime, kako navode naši sagovornici, naći će se na dnevnom redu parlamenta Srbije izmene Zakona o ministarstvima i Zakona o vladi. Premijer namerava da ekologiju koja je sada u resoru poljoprivrede izdvoji u posebno ministarstvo.

Ko će voditi novo ministarstvo za ekologiju u ovom trenutku nije sasvim izvesno, ali naši izvori smatraju da premijer već ima određenu ličnost u planu. Takođe, biće uvedeno i novo ministarstvo – resor za evrointegracije, odnosno za Evropsku uniju. Da li će sadašnja ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović, koja je bila zadužena za evropske integracije, samo biti preimenovana u novom resoru, našim izvorima nije poznato. Ističu, međutim, da tu neće biti iznenađenja u smislu uvođenja novih stranaka u vladu.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI