VUČIĆ USKORO IDE U MOSKVU: Putin ubrzava isporuku aviona i raketa Srbiji!

Rusija upozorila naše vlasti na opasne planove NATO pakta da izazove rat u Makedoniji i celom regionu… Vladimir Putin zbog ove pretnje naložio ubrzanu isporuku naoružanja i opreme za Vojsku Srbije

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin i premijer Aleksandar Vučić sastaće se tokom marta u Moskvi, gde će dogovoriti ubrzanje isporuke šest novih najmodernijih “migova 29”, raketnog sistema “buk M2”, ali i druge vojne opreme i novog naoružanja za Vojsku Srbije, saznaje Informer.

Osim realizacije vojnotehničkog sporazuma Beograda i Moskve, kako saznajemo, Putin će Vučića upoznati i sa dramatičnim saznanjima ruskih obaveštajaca o opasnim planovima zločinačkog NATO pakta koji namerava da izazove rat u Makedoniji i celom regionu!

Izbori idealan poligon

Naši odlično obavešteni izvori, bliski ruskim diplomatskim i obaveštajnim krugovima, kažu da je veći deo informacija iz izveštaja ruskih obaveštajaca već dostavljen našim vlastima, o čemu je Informer već u više navrata pisao.

Kriza u Makedoniji i otvoreno agitovanje NATO pakta da se mandat za formiranje nove vlade dodeli Zoranu Zaevu, koji je sklopio pakt sa šiptarskim ekstremistima, samo je uvod u opšti haos na Balkanu. Zapadna vojna alijansa ima plan da ulično nasilje koje mesecima potresa Skoplje “preslika” u prestonice širom regiona, pre svega u Beograd i Banjaluku… Predstojeći predsednički izbori u Srbiji, prema zamisli NATO pakta, idealan su poligon za preuzimanje kontrole u Srbiji – prenosi Informerov sagovornik.

Prema njegovim rečima, Putin i Vučić razgovaraće i o nastavku realizacije vojnotehničkog sporazuma Srbije i Rusije.

Putin je najbližim saradnicima, pre svega ministru odbrane Sergeju Šojguu, naložio da maksimalno ubrzaju isporuku šest “migova 29”, raketnih sistema i ostale opreme koja je dogovorena za modernizaciju srpske vojske. Očekujem da će biti reči i o unapređivanju vojne saradnje i o zajedničkom ulaganju u namensku industriju… – ističe naš izvor.

Kako saznajemo, Vučić i Putin u Moskvi će razgovarati i o mogućnosti da Srbija dobije “interventnu vojnu pomoć” u slučaju eskalacije sukoba u regionu.

Reč je o dogovoru prema kome bi Rusija u slučaju nekog ozbiljnijeg sukoba Srbiji odmah poslala najnoviju vojnu tehniku, naoružanje, ali i pomoć u vojnim instruktorima – navodi naš sagovornik.

Da će se uskoro ponovo videti sa ruskim liderom potvrdio je juče i sam Vučić posle sastanka sa Federikom Mogerini, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku.

Tačno je, očekujem da se u narednim nedeljama sretnem sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom, kao i da se predsednik Tomislav Nikolić sretne s predsednikom Kine Si Đinpingom. Ne pada mi na pamet da pitam ni gospođu Mogerini, ni bilo koga drugog sa kim ću da se sastajem… – poručio je Vučić.

Doprinos stabilnosti

Milan Mijalkovski, profesor Fakulteta bezbednosti, smatra da će hitna isporuka ruskog oružja i opreme pozitivno uticati na region.

Ojačane odbrambene sposobnosti Srbije odvratile bi avanturiste od ideje izazivanja haosa. Osim toga, isporuka oružja bi mogla da ima uticaj i na ceo region. Srbija je opredeljena za mir i stabilnost, a ojačani novom opremom mi bismo znatno poboljšali svoju poziciju – zaključuje Mijalkovski.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI