VUCIC U ZAGUBICI: Najvaznije da je referendum prošao mirno, a ako neko misli da je resenje u sukobima, MI U TOME NEĆEMO DA UCESTVUJEMO!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najvažniji rezultat referenduma u Republici Srpskoj to što je sve proteklo mirno i istakao da je sada najvažnije da se smire tenzije u celom regionu

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Žagubici, rekao da se u telefonskom razgovoru saglasio sa predsednikom Srpske Miloradom Dodikom da je najvažnije da ceo region gleda u budućnost.

Mi danas razmišljamo za koliko ćemo da povećamo plate i koliko ćemo novca imati da damo penzionerima, rekao je Vučić, primetivši da je to moguće zato što je javna kasa pod kontrolom, država u dobrom stanju i posebno zato što su ljudi verovali svojoj vladi, koja je dobro radila.

– Ako bilo ko misli da je rešenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo da učestvujemo, već ćemo oštro da se suprotstavimo jer za nas su mir i stabilnost osnovni uslovi da bi se videli rezultati našeg rada – naveo je Vučić.

Kako je primetio, nisu Srbija i njeni građani dve godine prolazili kroz teške reforme da bi sada neko rekao “stanite, sad idemo u neku vrstu nestabilnosti”.

– To je najvažnije i u tome su svi saglasni, uključujući i Izetbegovića – rekao je Vučić i dodao da će Srbija i ubuduće da čini sve što može za stabilizaciju prilika u regionu.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da su na nedavno održanom sastanku u Beču o migrantskoj krizi iznete do sada već poznate suprotstavljene pozicije, da Srbiji predstoji da se bori sa problemom priliva migranata i istakao da građani mogu da se osećaju bezbedno, bez obzira što ograde neće biti podizane

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara u Milanovcu kod Žagubice, rekao da je uprkos inicijativi ministara Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina da se podižu zidovi i prepreke, on lično protiv toga i da im je zahvalan što, iz poštovanja prema njemu, to pitanje neće pokretati pred vladom.

Vučić je rekao da se u januaru očekuje apsolutni rekord kada je reč o visini plata u Srbiji, kao i povećanje penzija.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Milanovcu kod Žagubice, rekao da je sasvim sigurno da će se ići na povećanje plata u javnom sektoru, iako je očigledno da za neke sektore, poput vojske i policije, ne postoji odobravanje “nekih koji bi trebalo da nam pomažu”.

– Ali povećaćemo i policajcima i vojnicima, učiteljima, nastavnicima, zdrastvenim radnicima, medicinskim sestrama, socijalnim radnicima, onima koji imaju najniža primanja u pravosuđu. Uz povećanje minimalnih zarada od oko osam odsto, plus ovo, to će biti značajno povećanje plata – rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje i povećanje penzija, od čega će nešto biti dato jednokratno, a ostalo kroz uobičajeno povećavanje.

– I radnici i penzioneri mogu da se nadaju boljitku – zaključio je Vučić.

Premijer je tokom boravka u Žagubici i okolini otvorio i crpnu stanicu u selu  Milanovac

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI