VUČIĆ U SUBOTICI: Nije njima bitan ni Siniša Mali ni Savamala – njih samo zanima glava Aleksandra Vučića!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Subotici nakon obilaska fabrike “Continental” izjavio je odgovarajući na pitanja o odgovornima za incident u Savamali, da one koji insistiraju na tome ne zanima ni Siniša Mali ni bilo ko drugi, već gađaju njega

– Ne interesuje njih Siniša Mali, niti bilo ko drugi, njih interesuje Vučić. Njih samo zanima kako da dobiju glavu Aleksandra Vučića.

Govoreći o formiranju nove vlade, Vučić je rekao da nije siguran da će nova vlada biti formirana pre dolaska predsednika Kine u Beograd, a upitan za konsultacije unutar koalcije i SNS o budućoj vladi rekao da precizno zna šta svi misle i žele.

Ako rezultati budu dobri, povećaćemo plate i penzije

Ako rezultati na fiskalnom planu budu dobri mi ćemo plate i penzije povećati, porzčio je danas mandatar Aleksandar Vučić, dodajući da kako stvari sada izgledaju to će biti izvodljivo.

Komentarišjući izjavu šefa Misije MMF za Srbiju Džejmsa Rufa – da neće moći da se podizu plate i penzije jer Srbija kasni u reformi javnog sektora, Vučić je rekao da je ta ocena donekle izvučena iz konteksta.

– Ruf je u toj izjavi dao mnogo dobrih i izvanrednih stvari, a ta je ocena izvučena iz konteksta, jer je on rekao da se neće povećavati oplate i penzije ako ne bude dodatnih fiskalnih ušteda. Ali u našoj je zemlji samo negativno vest i to nam je osatllo valjda još iz turskog perioda – poručio je Vučić.

Dodao je da su nam fiskalni rezultati nikad biolji, makro ekonomska situacija takođe, , a MMF je i pre godinu dana imao isti zaključak pa smo mi ipak povećali plate.

– Ako budemo imali dobre rezultate povećaćemo plate i penzije, a kako stvari sada izgledaju to ćemo moći da uradimo. Razume Rufa, jer oni žele još veću stabilnost, da sve ide bez ikakvog rizika – naveo je Vučić, primetivši da mnogi ismevaju i to sto je kao posebno značajno on saopštio pre dva dana da je prosečna plata u Srbiji prešla 400 evra, ali je dodao da su to oni koji su govorili da nećemo dostići ni 500 evra prosečne plate.

– I to ćemo, međutim, pokušati da ostvarimo za vreme mandata ove vlade – poručio je Vučić.

Međutim, kako je rekao, formiranje vlade nije fontana želja, već ozbiljan posao, a vlada mora da radi kao tim i donese rezultate, poput današnjeg u Subotici – gde je položen kamen temeljac za novi pogon fabrike “Continental”.

– Neke neodložne stvari postoje koje morate da uradite, imamo velike pripreme za dolazak predsednika Kine, to je poseta od veoma velikog značaja za nas, nisam siguran da ćemo stići do tada da formiramo vladu – rekao je Vučić, dodajući da ne bi bilo dobro da se uđe u taj proces i da se završava u vreme posete gosta iz Kine.

Poručuje da će vlada biti formirana u prvoj trećini zakonskog roka.

– Stićiću da obavim konsultacije sa koalicionim partnerima i unutar stranke, ali danas precizno znam šta svi misle i žsele. Formiranje vlade nije ispunjavanje fonatane želja, već ozbiljan posao, vlada mora da radi kao tim i da donese ovakve rezultate. Na moju žalost, čini mi se da ti rezultati nikoga ne interesuju osim građana – rekao je Vučić.

Primećuje da deo javnosti ne zanimaju ti dobri rezultati, pa se rukovode praksom da pošto su rezultati dobri treba da se nađe prilika da obesmisle te rezutlate.

– Naš posao je da Srbija ide napred, a kako će to da neko doživljava nije naš posao – rekao je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI