#VUCIC U SMEDEREVU: Sad je svima jasno da se nismo džabe borili za spas Železare! #b92

VUČIĆ U SMEDEREVU: Sad je svima jasno da se nismo džabe borili za spas Železare!
Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mnogo energije i ljubavi uloženo u smedervsku železaru, za koju je konačni spas došao zahvaljujući prijateljima Kinezima i predsedniku NR Kine Si Ðinpingu

Vučić je rekao da je kinesko ulaganje novi početak i novi život, ne samo za tu železaru i Smederevo, već za sve građane Srbije, dodajući da će Smederevo biti jedan od najbogatijih gradova naše zemlje.

– Jeste da je Nemačka bogata, ali možete li da zamislite da će Srbija imati 2,5 puta veći rast, a to ćemo moći da imamo i zahvaljujući radnicima Železare, našim prijateljima Kinezima i predsedniku Si Ðinpingu – rekao je Vučić.

Promo

Prema njegovim rečima kineska čeličana Hestil će od smederevske železare napraviti najbolju evropsku železaru, a priča o njenom spasavanju je “priča o našem, neodustajanju i hrabrosti”.

– Mnogo smo energije i ljubavi uvozili u spasavanje smederevske železare, čak i onda kada su mnogi rekli da nje treba odustati, ali ovo je naša srpska priča o neodustajanju i hrabrosti. Četiri godine je taj put trajao i sada smo uspeli da obezbedimo posao za hiljade ljudi – rekao je Vučić.

Dodao da nije reč samo o ljudima koji će raditi u Železari, već i o 10.000 koji će raditi za Železaru.

Vučić je, u vezi s tim, pomenuo i da je juče sa kineskim prijateljima razgovarao o novoj slobodnoj zoni u Smederevu.

Promo

On je posebno zahvalio radnicima što su poštovali trud i rad onih koji su se za čeličanu izborili.

– Znam da u Srbiji niko ne voli političare, ali hvala vam što ste znali da vidite da je neko proveo dane, nedelje, mesece boreći se zajedno sa vama… I danas sam čekao na suncu tri sata čekajući predsednike i uvek ću biti sa vama i boriti se za najuspešniju Železaru i snažnu i jaku Srbiju – rekao je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI