VUČIĆ U PREPUNOJ ARENI: Naše vreme je došlo

Predsednički kandidat SNS i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na završnom mitingu u krcatoj Beogradskoj areni da neće dozvoliti da se Srbija vrati u prošlost, poručujući da je ‘došlo vreme da ustanemo, da radimo i da nikoga ne mrzimo’… Na skupu na kome je prisustvovao više 30.000 pristalica govorili su bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, glumac i reditelj Lazar Ristovski, praunuk književnika Lava Nikolajeviča Tolstoja – Petar Tolstoj, lider SPS Ivica Dačić, šef diplomatije Mađarske Peter Sijarto…

17.36 – Lider SNS Aleksandar Vučić popeo se na binu uz gromoglasni aplauz okupljenih. On se najpre zahvalio prethodnim govornicima na podršci.

On je potom poručio da od Srbije neće ništa da uzme, već da je spreman da joj sve da.

– Obavezujem se svakom građaninu Srbije, čoveku, ženi, detetu da nikada svoju dužnost, duznost koja nosi ime ove države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neću ništa da uzmem, da ću biti spreman sve da joj pružim i dam – rekao je Vučić i dodao:

Spreman sam da nikada ne pokleknem da radim za vas, za našu zemlju – poručio je on.

tanjug

On je naveo da želi da bude predsednik svih građana Srbije.

Srbija je naš poziv i dužnost, primer i tačka oslonca, naša najbolja metafora, naša vera… Vaša snaga je moja snaga, samo vama mogu da služim – rekao je Vučić i dodao:

Srbija više unazad ne ide, ide napred, brže, bolje, jače – podvukao je lider SNS.

On se potom osvrnuo na godišnjicu NATO bombardovanja.

Nikada više Srbija neće gubiti decu, neće joj suze biti jedini odgovor. Naše vreme je došlo. Vreme je da ustanemo, da radimo, da se ne mrzimo – rekao je Vučić.
On je naveo da kad kaže Srbija ne misli na naciju ratnika, već radnika, vrednih i običnih ljudi, oslobođenih zla i mržnje, zemlju onih koji se bore za budućnost, grade fabrike i puteve, koji žele da osvoje svet vrlinama i radom, a ne oružjem, koji su spremni da oproste i idu napred.

Srbija se ne plaši da pregovara, ali da niko ne sme da pomisli da pregovaramo zato što nas je strah.

Srbija se ne plaši nikoga, Srbija je stala na noge, drži se čvrsto i jako i biće sve jača. Ne bežimo od naših interesa, ne krijemo ih, ne lažemo nikoga, ne stitimo se, držimo reč, znamo šta hoćemo i šta možemo da damo – rekao je Vučić.

On je, međutim, istakao da niko od Srbije ne treba da traži da prizna oteto, da ćuti kad vidi nepravdu, da pređe preko bilo kog pokušaja revidiranja istorije, kako bi Srbija ponovo bila centar nečijih pomahnitalih ambicija.

Kada kažem da više neće biti napada na Srbe, da se više nikad neće ponoviti Bljesak i Oluja, to i mislim. Kad kažem da nećemo priznati nezavisnost Kosova, to mislim ozbiljno, ali kažem i da smo spremni da raztgovaramo i sa Albancima i sa svima, jer su nam mir i stabilnost najvažniji – rekao je Vučić.

tanjug

Vučić je rekao da, bez obzira na nacionalnost, veru, stranku, udruženje…, svi treba i živeće u civilizovanoj Srbiji i u tom smislu poddsetio da je Rasim Ljajić Bošnjak, Ištvan Pastor Mađar, da su tu Rusini, Romi…koji svi veruju u svoju zemlju, u zemlju u koju i on veruje.

On se potom zahvalio svojim pristalicama što su vodili čistu kampanju.

Vučić je rekao i da ne postoji reč koju nisu izgovorili protiv njega, protiv građana, protiv Srbije, ali i poručio “neka im je prosto”, neka mrze, i neka žive sa tom mržnjom, “a mi ćemo ljubavlju da ih pobedimo, vašom enegrijom, radom, znanjem”.

Kako je rekao, ono što ga je uplašilo je to što kandidati bivšeg režima pozivaju na nasilje, na razne scenarije, pucnjavu….ali je i poručio da normalna, pristojna Srbija želi mir, stabilnost, investicije…

– Nećemo vam dozvoliti da nam sruštite zemlju, da srušite ono što smo stvarali u prethodne tri godine, nećemo vam dati da nam otmete budućnost – podvukao je lider SNS.

tanjug

On je dodao da je 10 protiv njih “i znate još ko sa njima”, ali “da je većina naroda na našoj strani”.

Vučić je dodao da je kampanja za njega bila užasno teška, jer ne postoji stvar koju njegovi protivnici nisu rekli, niti laž i neistina koju nisu izneli, ali da građani znaju istinu, ko je pošten i marljiv borac za Srbiju.

– Građani znaju ko će da poturi svoja leđa i štiti svoju zemlju i da se bori kad izleda da je nemoguće da se za Srbiju izbori – rekao je Vučić.

Obećao je da će da se bori do poslednjeg daha protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, onih koji će da sprovedu nasilje i “makedonski scenario”, te da će svom snagom da očuva mir i stabilnost.

– Biće teško, da pokušamo da ih pobedimo. Hvala vam za ogromnu ljubav, hvala vam za podršku… Srbiju nikada neće moći da pobede, živela Srbija do pobede 2. aprila –  zaključio je Vučić.

17.30 – Lazar Ristovski, sledeći govornik na skupu, poručio je da je došao na skup da javno da podršku Aleksandru Vučiću.

printscreen

Kako da verujem da Saša Janković može da me uveri da će vrati Srbiji osmeh na lice, kada ga nikada nisam video da se smeje. Kako da verujem Jeremiću, kada je u Srbiji u prolazu – naveo je glumac i poručio da nema dve, već samo jedna Srbija.

On je rekao da je Aleksandar Vučić najbolji kad mu nije lako.

A njegov zadata je da od Srbije napravi bolje mesto za život, za mu verujem i zato sam ovde – konstatovao je Ristovski.

17.24 – Petar Tolstoj, praunuk čuvenog pisca Lava Nikolajeviča Tolstoja, i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije, sledeći je govornik.

Ovde sam da vam prenesem pozdrave bratske Rusije i Vladimira Vladimiroviča Putina. Danas je tužan datum u istoriji srpskog naroda. Danas je Srbija bila izložena agresija NATO pakta. Ta odluka je bila u suprotnosti sa međunarodnim pravom. Rusija tada nije mogla da pomegne Srbiji i izvinite zbog toga – rekao je uvaženi gost.

printscreen

Danas je druga Rusija, danas je druga Srbija. Dozvolite da vas uverim da je Srbija bila, jeste i biće uvek zajedno sa Srbijom – rekao je on.

17.10 – Prisutnima se zatim obratio lider SPS Ivica Dačić. On se najpre osvrnuo na godišnjicu NATO bombardovanja poručivši da je to bila agresija.

– Njihovog ‘Milosrdnog anđela’ kad tad pobediće naš ‘Beli anđeo’. Ali, mi želimo da pobeđujemo u miru, a to je počela u poslednjih pet godina, od kako postoji naša koalicija – rekao je Dačić.

– Da bi Srbija bila jaka, potrebna je mir, stabilnost i sugurnost i zato je Aleksandar Vučić zajednički kandidat – dodao je Dačić.

Ako glasate za Jeremića, za Jankovića, za Čanka, za izmišljene likove, glasate za one koji su tvrdili da Kosovo nije Srbija, da je Republika Srpska genocidna tvorevina – upozorio je Dačić.

printscreen

On je naveo su Vladimir Putin i Angela Merkel vrlo informisani ljudi.

Pa zar mislite da bi oni primili nekog ko neće da pobedi na izborima – poručio je Dačić.

On je pozvao socijaliste i članove Jedinstvene Srbije da glasaju za Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vučić, naš čovek za našu Srbiju – podvukao je Dačić.

17.03 – Treći govornik je Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova Mađarske. On se prisutnima obratio na srpskom jeziku.

– Aleksandre, dragi moji srpski prijatelji, želim vam dobar dan! Danas su odnosi Srbije i Mađarske pretvoreni u istorijsko prijateljstvo. To prijateljstvo jača i nas i vas. To je u velikoj meri zasluga Aleksandra Vučića – rekao je Sijarto i dodao:

Printscreen You Tube

– Vučić je preduzeo naporne i hrabre korake koje mogu da preduzmu samo pravi lideri, a on to jeste. Svet se nezadrživo menja i zato su nam potrebni pravi lideri. Naši političari su učinili da Mađarska bude jaka, a u našem interesu je da i Srbija Bude jaka. Dragi srpski prijatelji, mi smo srećni šta ste učinili za prava Mađara u Srbiji. Zato nikada nećemo dozvoliti da vas neko kritikuje zbog prava manjina – istakao je Sijarto.

Sijarto je naglasio da Mađarska zna šta je nestabilnost.

– Zato bez stabilnosti nema bolje budućnosti. Zato podržavamo Aleksandra Vučića. Napred Aleksandre!

16.52 – Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder izašao je na binu posle Nikolića.

– Dame i gospodo, dragi Aleksandre, Srbija se suočava sa presudnim izborom. Ovde je reč o nastavku puta Srbije u EU, o nastavku pomirenja u regionu. Na taj način stvara se osnov za članstvo u EU i ekonomski napredak zemlje. Večeras sam ovde da podržim one u Srbiji koji su se opredelili za Evropu. To se pre svih odnosi na Aleksandra Vučića. Aleksandar je uvećao ugled Srbije, produbio odnose sa EU, SAD i Rusijom – rekao je Šreder.

printscreen

Nekadašnji nemački kancelar je dodao da EU zna da se Vučić zalaže za pomirenje u regionu, što je preduslov za napredak Zapadnog Balkana.

– Svako zna da je to težak i mukotrpan proces. Aleksandar Vučić je simbol evropske Srbije. kao bivši kancelar Nemačke znam koliko je teško sprovesti reforme. Zna to i Aleksandar Vučić i zna da je interes zemlje iznad svega. On zna šta je neophodno da se uradi. On je pokazao odgovornost i zato je zaslužio podršku birača. Ljudima je jasno da ako se ne sprovedu reforme, nema boljeg života na duži rok – istakao je Šreder.

– Ja sam čvrsto uveren da će Srbija prevazići sve izazove. Svakom u EU je jasno da je Evropi potrebna Srbija i da je Srbiji potrebna Evropska unija. Zato podržavam Aleksandra Vučića kao budućeg predsednika Srbije – zaključio je Šreder.

16.43 – Prvi se prisutnima obratio aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

– Došao sam ovde da zajedno podržimo Aleksandra Vučića kao predsedničkog kandidata. Aleksandre, želim da pobediš i pobedićeš na predsedničkim izborima. Bio si uspešan predsednik Vlade i nema boljih kandidata od tebe. Tako je najbolje za Srbiju, da nastavimo da se borimo, da Srbiju stavimo u red najuglednijih zemalja – rekao je Nikolić.

Printscreen You Tube

– Aleksandre, pred tobom je mnogo posla. Spreman sam da te podržim u tom poslu. Ništa nismo dobili na poklon. Ja ću i dalje da se borim za svoje ideale. Kad mi je bila potrebna pomoć znao sam gde mogu da te nađem, ako ti je potrebna pomoć – znaš gde možeš da me nađeš!

16.34 – Velika predizborna konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića u prepunoj kombank Areni počela je intoniranjem himne Srbije “Bože pravde”!

Aleksandra Vučića dočekao je buran aplauz okupljenih pristalica.

16.20 – U hali Kombank arene prisutan je veliki broj visokih funkcionera SNS, SPS i drugih stranaka koje podržavaju kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

16.15 – Za praćenje mitinga Aleksandra Vučića u Kombank areni, akreditovano je više od 50 novinarskih ekipa.

16.00 – Očekuje se da miting počne. U Areni se prema prvim procenama nalazi oko 30.000 ljudi, a ispred najveće dvorane u Srbiji više od 20.000 ljudi pokušava da uđe. Građani još pristižu na plato ispred Kombank arene.

informer.rs

Kako Informer saznaje, na skupu u Kombank Areni će govoriti predsednik Srbije Tomislav Nikolić, bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, kao i lider SPS i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

M. Dakić

Okupljenima će se obratiti i potpredsednik Državne Dume Ruske Federacije Petar Tolstoj i glumac Lazar Ristovski.

M. Dakić

Na kraju mitinga u Areni, učesnicima i gostima obratiti i lider SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI