VUCIC U PANCEVU: NE ZELIM VLADU PROTIV KOJE BIH I SAM BIO!

VUČIĆ U PANČEVU: To što još nema vlade nije moj hir, NE ŽELIM VLADU PROTIV KOJE BIH I SAM BIO!
Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vladu sastaviti u najkraćem roku, a ako ne bude uspeo – vladu će, kako je rekao, formirati neko drugi, kojeg će on predložiti

Vučić je rekao da to što vlade još nema nije hir:
– Ne želim da formiram vladu protiv koje bih sam bio – rekao je Vučić, ali nije objasnio, uz opasku da “postoje stvari o kojima ne može da govori”.

On je istakao da špekulacije o formiranju vlade 5. avgusta nisu nimalo osnovane, jer ne želi da se to dogodi na dan stradanja i progona Srba.

– Želim da vlada bude formirana na dan radosti, jer će građani dobiti vladu koja će obezbediti najveći rast – poručio je Vučić.

Upitan za stranu podršku nekim političarima, Vučić je odgovorio da ga ne zanima koga ambasadori podržavaju.

– Ambasadori neka podržavaju koga hoće, mene to ne zanima. Mene zanima samo šta građani misle – poručio je i dodao da ne zna da li će Amerikanci da podržavaju nekog.

Građani, prema njegovim rečima, sami mogu da prepoznaju ljude koji rade u interesu svoje zemlje.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, komentarišući poništavanje presude Alojziju Stepincu, da će Srbija uvek biti na strani antifašizma, da želi dobre odnose sa Hrvatskom, te da ta presuda više govori o njima, nego o Srbiji.

On je istakao da će Srbija uvek biti na strani antifašizma, jer je celokupan srpski narod podneo najteže žrtve u borbi protiv fašizma.

– Srpski narod nikada neće podržavati fašizam i znaće da sačuva svoju zemlju i ljude od fašizma, a šta će drugi da rade, to je njihova stvar, i ovom odlukom su mnogo više govorili o sebi nego o Srbima – rekao je novinarima.

Vučić je, prilikom posete specijalnoj brigadi kopnene vojske u kasarni “Rastko Nemanjić” u Pančevu, rekao da se trudi da se uzdži od teških reči, te da su ga više pogodile reakcije i komentari i relativizovanja dela javnosti u Srbiji.

On je naveo da je Stepinac jedan od ključnih ideologa najgore nacističke vlasti na evropskom tlu, navodeći da se “divi” ljudima koji nalaze opravdanja za tu odluku i koji misle da je to dobra poruka. 

Vučić je rekao da Srbija mora da gradi najbolje odnose sa Hrvatskom i da će ispuniti sve što je potpisano u Deklaraciji, te dodao da pripadnici hrvatske manjine moraju da se osećaju dobro u našoj zemlji.

– A šta će nama da rade, to nije naša odgovornost i pitanje je šta mi možemo da promenimo u ovom trenutku uzavrele atmosfere u Hrvatrskoj – rekao je Vučić.

On je naveo da nije želeo nijednom teškom rečju da odgovori na ono što se dogodilo, te da ga je sramota od neznjanja koje pokazuju neki ljudi i u Srbiji.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI