VUCIC U OPASNOSTI JER NE DA DA SRBIJA SRBIJA SLUZI KAO DZAK ZA UDARANJE

VUČIĆ: Hoće da me sruše jer ne dam da Srbija bude džak za udaranje!
Nekome očigledno smeta što više nismo džak za udaranje i što više nismo zemlja koja propada i bankrotira, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić, dodajući “da ga brine što sve manje toga zavisi od nas”

– Srbija se nalazi u ozbiljnoj i teškoj poziciji. Dok iznutra uređujemo kuću, neko spolja pokušava da nas destabilizuje. Nekome očigledno smeta što više nismo džak za udaranje i što više nismo zemlja koja propada i bankrotira. Brine me što sve manje toga zavisi od nas”, rekao je Vučić u intervjuu “Večernjim novostima” u krugu niške kasarne “Mija Stanimirović”, gde sa ministrima provodi ove radne dane.

Na pitanje da li je Srbija posle briselskog zahteva da preda Albancima imovinu na Kosovu praktično udarila u zid na putu ka EU, Vučić je odgovorio da veruje da je u politici uvek moguć kompromis.

– Ne mogu da govorim na takav način. Verujem da je u politici uvek moguć kompromis i da možemo odgovorno da nastavimo svoj evropski put, ali je apsolutno tačno da se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji. Pokušavamo da rešavamo stvari iznutra. Pokušavamo da čistimo našu kuću, sve su lepše slike, vaze, tepih, ali odjedanput zbog svega što dolazi sa strane kao da nam se krov urušava, kao da dom prokišnjava, a mi ni krivi ni dužni – kaže predsednik Vlade.

On dodaje i da mu nije jasno zašto su Albanci ođednom pokrenuli pitanje Trepče, kao i da ne veruje da su oni to mogli da sprovedu sami.

– Nije mi jasno zašto su pokrenuli Trepču ođednom, kao da je tajming odabran. Šta je cilj? Osim ako neko ne želi destabilizaciju. Ne verujem da su Albanci ovo mogli da sprovedu sami, a da neko na to nije blagonaklono pogledao – kazao je premijer.

Upitan na koga konkretno misli, on je odgovorio da misli “na sve”.

– Na celu međunarodnu zajednicu. Svi ćute. Brisel je saopštio “primili smo k znanju ono što je Vučić rekao”. Pa dobro. Šta sad ja treba da kažem – primili smo i mi k znanju – dodaje Vučić.

Na pitanje lista da li Srbiji preti trajno zamrzavanje pregovora sa Briselom, ako Prištini ne preda Trepču i Telekom, Vučić odogovara da u politici nikada nije sve zakucano.

– Gledaćemo ako možemo da nastavimo razgovore. Niko ne može da vam kaže da je sve zakucano i da ne može da se promeni. Takve stvari ne mogu da postoje u politici. Ali, oko Trepče ni na šta ne možemo da pristanemo. Sporazum o Telekomu je u redu, a akcioni plan u domenu imovine i broja antena mora da se promeni – istakao je premijer i dodao:

– Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nadam se i verujem da niko neće pokušati da primeni silu. U slučaju da to neko pokuša, ta njihova sila će biti nedovoljna. Tačka. Svi koji me poznaju i koji su čuli moje reči, dobro su shvatili tu poruku. Ne zaboravite i da sam nekim drugim rekao da neće biti nove ”Oluje”. Neka niko ne pomisli da će biti jednostavno i lako tući srpski narod. To vreme je prošlo. Prihvatamo bezbroj kompromisa i nikog nećemo da diramo. Ali, uništenje i progon srpskog naroda nećemo dozvoliti – naglasio je premijer.

Odgovarajući na pitanja o predsedničkim izborima naredne godine, Vučić je odlučno negirao da će se kandidovati.

– Ja to neću da uradim. Vredno obavljam posao predsednika vlade i živim za to i radim po ceo dan. Ja nisam za predsednika. Ne bih mogao taj posao da obavljam. Ma, ne pada mi na pamet – ističe premijer.

Na pitanje da li bi podržao kandidaturu Tomislava Nikolića, ako odluči da obnovi mandat, Vučić odgovara:

– Stranka će za manje od šest meseci odlučiti ko će biti kandidat. Podržaću čoveka za koga mislim da vredi. Mislim da je Tomislav Nikolić veoma dobro obavljao posao.

Na pitanje da li će Zapad imati svog aduta na predsedničkim izborima, Vučić kaže da će ih imati više, ali i da će reći da to nisu njihovi kandidati.

– Više od izbora Zapada, Istoka i ostalih verujem u pobedu našeg naroda – ističe predsednik Vlade Srbije.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI