VUCIC U NOVOM SADU: Napadi na Vladu biće SVE JACI SVAKOG DANA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku kompanije Delfi Pakard u Novom Sadu, koja proizvodi električnu i elektronsku opremu za putnička i komercijalna vozila


Njega je, u pratnji direktora Delfija za Evropu, Srednji Istok i Afriku Vinsenta Pagarda, ministra privrede Gorana Kneževića, predsednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, na ulazu u kompleks dočekao veliki broj građana.

Fabrika u Novom Sadu trenutno zapošljava 1.500 radnika i za potrebe širenja kapaciteta i dalje je u potrazi za zainteresovanim kandidatima sa područja Novog Sada i okoline.

Sedište kompanije “Delphi Automotive PLC” je u Gilingemu u Velikoj Britaniji a ima proizvodne pogone u 44 zemlje sveta.

Premijer se obratio građanima koji su ga pozdravili ispred fabrike kompanije Delfi u Novom Sadu porukom da očekuje još jače napade na vladu, ali i da će nastaviti da sprovodi svoju politiku i da se bori za njih i za zemlju.

U fabrici Delfi zaposleno je 1.400 ljudi, koliko nije ni u jednoj drugoj u poslednjih 30 godina, ali premijer, kako je rekao, ne očekuje pohvale, već suprotno, napade:

– Nemojte da brinete, napadi na vladu će biti još veći i jači, svakog dana će izmišljati sve gore i teže stvari, i to i spolja i iznutra – rekao je Vučić.

Ipak, poručio je, ma koliko bilo teško “i lično i politički i na svaki drugi način”, nastaviće da se bori za građane i našu zemlju, “pa, dokle god bude mogao”.

Vučić: Nek štrajkuje ko hoće, ako nema para nema ulagivanja

Svako ima pravo da bude nezadovoljan, ali ja ne mogu da obećam veće plate da bih se ulagivao bilo kome, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić upitan da komentariše štrajk sindikata pripadnika Vojske Srbije i njihove zahteve.

– Svako ima pravo da bude nezadovoljan, ja samo pitam kako može da bude bolje. Nikad nismo bili snažniji kad je o oruđu i oružju i opremi i spremnosti vojske reč, mislim na ovaj period od kada postoji VS…A, da li su plate dovoljne za život? Nisu. Da li je to nešto novo? Pa, nije – rekao je premijer, dodajući da misli da za štrajk nema razloga.

– Ja da povećam plate više od pet odsto ne mogu. Sa onih tri od ranije, to je kumulativno nekih devet odsto i to su plate koje su imali nekad, pre smanjenja, ali zato imamo čvrste javne finansije.. ja da povećam više od pet posto, ja da se ulagujem neću – poručio je.

Ali, ako hoćete da štrajkujete, štrajkujte, mislim da time šaljete loš signal mnogima, rekao je Vučić, dodajući da je sve što je u skladu sa zakonom u redu.

Primetio je, međutim, “videćemo koliko će se ljudi okupiti, i šta oni imaju da poruče, to bi moglo da bude 20 hiljada štrajkača i 80 hiljada drugih, jer, pozvali su neke politicke partije, pa videćemo sta oni imaju da poruče”.

Novih informacija o oruzju koje ukradeno u vojnom magacinu nema, odgovorio je Vučić na drugo pitanje.

– Nemamo informacije, dali smo nalog da se pregledaju svi vojni i policijski magacini i mislim da ćemo još negde naći da je bilo krađe – rekao je premijer.

Dodao je da se, naravno, postavlja i pitanje obezbeđenja u tim magacinima, sto je prokomentarisao rečima:

“Zna se čija je to odgovornost”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI