VUČIĆ U MOSTARU: Na zajedničkoj večeri razmenio stavove sa liderima Zapadnog Balkana!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Mostar gde će prisustvovati svečanom otvaranju 20. Međunarodnog sajma privrede… Počela je zajednička večera lidera Zapadnog Balkana na kojoj će se razgovarati o ekonomskim i političkim odnosima ovog regiona…

Vučić je ranije razgovarao sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Predsednik Vujanoviću čestitao je premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji i izrazio nadu da ce odlični odnosi dve zemlje, koji su uspostavljeni u poslednje četiri godine, biti nastavljeni i naglasio da Srbija i Crna Gora mogu da budu primer dobre regionalne saradnje.

Vučić, koji u Mostaru predvodi državno privrednu delegaciju, sastao se i sa predsedavajućim Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem.

Vučić se sastao i razgovarao i sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Izabrani predsednik Srbije razgovarao je i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Srpski premijer inače je stigao u Mostar samo dan nakon pobede na predsedničkim izborima, što svakako podiže interesovanje za sastanke zvaničnika.

Inače, u  okviru Mostarskog sajma koji će zvanično biti otvoren u utorak, biće održan Sajam poljoprivrednih proizvoda i vina „16+1″.

Mehanizam “16+1” pokrenule su 2012. godine vlasti NR Kine zajedno sa vlastima 16 država Centralne i Istočne Evrope, uključujući i BiH, a s ciljem poboljšanja bilateralnih i multilateralnih projekata.

Ideja o ovom događaju u okviru Sajma nastala je na prošlogodišnjem Samitu u Rigi.

Pored izaslanstava iz NR Kine i države domaćina, Sajmu poljoprivrednih proizvoda i vina 16+1 prisustvovaće i delegacije Mađarske, Makedonije, Bugarske i Slovenije.

S kineske strane u Mostar dolaze delegacije nekoliko vinarija, ali i proizvođač jedne od najčudotvornijih biljaka na svetu, godzi bobica, iz Autononomne regije Ningxia.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI