VUČIĆ U ĆIRILICI: Znaju oni da smo ih pobedili na najpošteniji način – I TO ONI NE MOGU DA PODNESU!

VUČIĆ U ĆIRILICI: Znaju oni da smo ih pobedili na najpošteniji način – I TO ONI NE MOGU DA PODNESU!
Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući u Ćirilici na TV Hepi da njegove političke protivnike boli to što i oni znaju da je na predsedničkim pobedio na najpošteniji način


Neke mlade ljude su pokušali da zloupotrebe u političke svrhe. Večeras se sve ogolilo, kada ih je bilo najmanje, došli smo do suštine – hoćemo da smenimo Vučića, baš nas briga za izbore. Hoćemo da ukinemo demokratiju. Smenite Vučića to je njihov zahtev – istakao je Vučić osvrćući se na proteste koji se održavaju u više gradova u Sribji.

On je dodao da su izborni rezultati iznenadili opozicione kandidate, ocenivši da oni nisu mogli da razumeju da neko pobedi sa tolikom razlikom.

Više puta sam rekao da žele da sprovedu makedonski scenario, postoje interesi i nekih stranih sila – dodao je Vučić.

On je objasnio da nikakve krađe na izborima nije bilo.

Prvo se popunjava kontrolni listić, stavlja se pečat, poništili smo rezultate na 11 biračkih mesta, jer broj upisanih i listića nije poklopio. Potom potpisujete zapisnik, i prvi i drugi i treći. Zapisnik je instrumet na osnovu kog pokazujete da li je nešto tačno ili ne – objasnio je on.

printscreen

Kako je dodao, svaki džak ne može se otvararti, osim uz dozvoli RIK za uvid u birački materija. On je dodao da su i njihovi posmatrači potpisivali zapisnike.

Vučić ima više od 543 glasova više neko od prema fizički prebrojanim glasovima, a na drugom mestu 250. Kada sam to čuo, tražio sam da se prebroje listići. Predstavnici dosovskog režima nisu glasali za otvaranje džakova, jer su lagali. Ipak smo imali većinu i otvorili smo džakove pred njima i pred kamerama – rekao je Vučić.

On je naveo da se sve ono na šta je upozoravao u kampanji, obistinilo.

Naparviti atmosferu u kojoj treba da se izvrši delegitimizacija, da se uruši država… Sve ono što sam govorio u kampanju, sada se dešava. Bili su protiv otvranja džakova, kada su otvoreni ispostavilo se da je to notorna laž. Sada idu na najoštrije zahteve. Znam da smo ubedljivo i pošteno pobedili i oni to ne mogu da podnesu jer misle da su bolji jer imaju više novca, bogatiji su odeveni i rekli su da su pametniji od drugih. Oni neće da dozvole da postoji demokratija. Njihovi zatevi su da se uvede diktatura u Srbiji, da bude kako kažu Janković i Jeremić. Cilj im je da rasture Srbiju! Neću im dati da rasture Srbiju, daću sve da zaštitim Srbiju, zato nema policije na ulicama – istakao je Vučić i podvukao da neće dozvoliti da se trikovima ruši mir.

printscreen

Nikada na političkoj sceni nisu bili ljudi koji se tako neodgovorno ponašaju, ocenio je Vučić i dodao da mu je bilo jasno kako će se situcija razvijati kada nisu hteli da mu čestitaju nakon objavljivanja rezultata jer ne žele da prihvate izborne rezultate.

Oni žele potpunu delegitimizaciju svake nove vlade u Srbiji. Oni žele da uvedu princim da sve što im se ne sviđa rešavaju na ulici. Na ulici ništa nećete rešiti – dodao je Vučić.

Govoreći o navodnoj medijskoj blokadi, Vučić je istakao da je internet trenutno najjači medij.

Ljude koji predstvljaju većinu molim da budu mirni, vidim da je na toj strani Srbije sve veći bes. Razlog za sve ovo je samo jedan – visoka je cena slobode i nezavisnosti slobodne i nezavisne zemlje. Ja sam bio predsednik vlade slobodne i nezavisne zemlje i to je moj najveći greh. To mi nikada neće oprostiti. Zato se sve ovo dešava – istakao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je objasnio zašto tu mogućnost ne može da isključi.

Oni neće stati, iće na haos u Skupštini i zbog toga ne mogu da isključim mogućnost izbora. Oni ne traže nove izbore, oni traže nepriznavanje izbornih rezultata, pa da oni odluče kakvi će rezultati biti – odgovorio je Vučić.

printscreen

Odgovarajući na pitanje voditelja Milomira Marića o aferi ‘Agrokor’, Vučić je poručio:

To je još jedan od problema zbog čega mi moramo da reagujemo danas na probleme koji dolaze iz prošlosti. Imaćemo mnogo problema sa tim, ali mislim da ćemo imati dovoljno snage da svoju zemlju zaštitimo – naveo je Vučić.

Govoireći o predsedničkoj funkciji, on je rekao da će imati više vremena za strateško delovanje i za pisanje.

– S druge strane, nedostajeće mi svakodnevne aktivnosti, koje su me nekad i ‘ubijale’ – poručio je Vučić.

Na pitanje da li je Džon Mekejn tražio priznavanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji, on je rekao da nije tražio ništa od toga.

Ne razgovara se tako sa Srbijom zato što sam više puta rekao da nećemo uvesti sankcije Rusiji, da smo vojno nezavisni, da smo na evropskom putu…Ta nezisnost se mnogima ne dopada – istakao je Vučić.

Jedan od predsedničkih kandidata platio je Njujork Tajmsu da objavi negativan tekst o predsedničkim izborima – naveo je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI