VUCIC U BRISELU SA KERIJEM.. SLEDI SASTANAK SA HANOM I MOGERINI

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Briselu gde prisustvuje Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije nakon čega se očekuje otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Unijom.

Vučić se tokom pre podneva susreo sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, kao i sa ministrom inostranih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom.

Keri je čestitao Vučiću na otvaranju pregovaračkih poglavlja i na regionalnoj politici i saradnji.

Boris Džonson Vučiću: Srećno i čestitam!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas pre podne u Briselu sa novim šefom britanske diplomatije Borisom Džonsonom.

Džonson je Vučića pitao da li je otvaranje poglavlja velika stvar za njega. Na Vučićev odgovor da jeste, Džonson mu je poručio: “Srećno i čestitam!”

Tokom dana najavljeni su susreti sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Aleksandar Vučić

Slovačka, koja trenutno predsedava EU, poručuje da nema promena u planu da se danas u Briselu održi Međuvladina konferecija, na kojoj bi Srbija trebalo da otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU.

Portparolka slovačkog predsedavanja EU Renata Goldirova potvrdila je da je u Briselu sve spremno za Međuvladinu konferenciju sa Srbijom.

– Međuvladina konferencija će se održati kako je i planirano. Unapred se radujemo otvaranju dva nova poglavlja sa Srbijom – izjavila je Goldirova.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI