VUČIĆ U ARANĐELOVCU 15-11-2017

Penzionerima će iduće godine prianja biti povećana isto kao sada, možda i više, poručio je danas predsenik Aleksandar Vučić upitan da komentariše naslovnu stranu NIN i njihovu računicu da je svakom penzioneru vlast uzela 444 evra...
 

U tom je smislu primetio da u lažima nma razlike između novinara Tabloida Milovana Brkića i Miće Ćulibrka, te dodao da oni imaju slobodu da rade kako im volja, ali i da on zaržava pravo da im odgovori.A odgovor je potkrepio brojkama – 2014. su penzije smanjene za 40 odsto penzionera, a prosečno je smanjenje iznosilo 5,89 odsto.U međuvremenu je bilo povećanje najpre od 1,25 odsto, zatim još jedan i po i sada pet odsto, što ukupno čini preko osam odsto.

– Tih osam odsto sigurno je više od 5,89, ali kako da ja to ljudima objasnim, posebno u situaciji kad je dinar sada snažniji nego 2014. i to tri do četiri odsto? I, pri tome, ne računam jednokratna davanja – objasnio je Vučić.A kako su u NIN došli do sopstvene računice, kaže, da ne zna, te procenjuje da je njima jedino blo važno da njega “nacrtaju” da ispadne grozan i kriv za sve, a pri tome nemaju nijednu tačnu informaciju.– Mislim da penzioneri sve to znaju, kao i to da će, zavisno od rezultata našeg daljeg rasta njihova primanja da rastu – poručio je predsednik.Kako je naveo, sledeće godine će penzije biti pet povećane, isto kao ove godine, a možda i više, jer, kako je rekao, deficita države možda neće ni biti, a imaćemo velike privatizacione prihode koje nismo imali prethodnih godina.

Vučić: Izetbegović je izneo jasan lični stav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ćemo odgovorno analizirati izjave člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer se, kaže, ne potežu tek tako reči rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija, ali da neće otkazati posetu Predsedništva BiH Beogradu, kao što je Sarajevo otkazalo posetu Tomislava Nikolića, “zbog pet puta anje stvari”.
On je ukazao da je Izetbegović u intervju za Dojče vele izneo lični stav prema KiM i drugim stvarima koje se odnose na Srbiju, tako da će i to biti uzeto u obzir i u skladu sa tim i postavljena naša politika.
Vučić je novinarima u Aranđelovcu rekao da se ne potežu reči rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija tek tako, ali i poručio da će nasa reakcija biti ta da ćemo sve analizirati i uzeti u obzir šta su necije želje i nadanja i u skladu sa tim, kao odgovorna zemlja, zauzeti stav.
– To što neki govore da je na snovu lažne vesti – pa, bolje da je ostalo onako, nego ono sto smo mogli da čujemo, bolje da je rekao ”da” – nego ”nadam se da”, zato što je to ”da” moglo da bude plod objektivnih okolnosti ko zna kakvih, ali ”nadam se da” pokazuje lični odnos prema tome – rekao je Vučić.

On je dodao da će primiti sve članove Predsedništva BiH i da, naravno, neće otkazati tu posetu, kao što je svojevremeno bila otkazana poseta Sarajevu tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića “zbog pet puta manje stvari”.
Kako je rekao, na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost teme će biti i situacija u regionu sa posebnim osvrtom na BiH, razgovori u vezi sa KiM, kao i pitanje organizacije i reorganizacije naših bezbednosnih snaga.
Dodao je i da je zgrožen izjavama nih koji uvek nađu dovoljan razlog da okrive svoju državu, rukovodstvo i kada nismo ništa učinili.Tu je pre svega pomenuo koncesiju za Aerodrom, od koje se očekuje mnogo, te će, primetio je, biti i za državu i za važne projekte u budućnosti, a u skladu s tim će rasti i penzije i plate.

A pitajući se zašto to rade u NIN, rekao je:

– Neki su izgubili političku moć da dobijaju novac zasnovan ni na čemu. Šta će drugo da rade i Đilas i Šapić i Janković i Jeremić, nego da gledaju da se vrati ono pljačkaško vreme kada su mogli da otimaju, da imaju po osam miliona evra koje nikome ne pravdaju i da mrtvi ladni kažu za novine “mene finansiraju kororacije iz sveta, neću da vam kažem koje”. Zamislite da ja to kažem – pa obesili biste me. Ovako, nema veze, važno je da te pare idu protiv Vučića i države i sve je u redu – rekao je Vučić i dodao:radom. Zato što laž kratko traje i u laži su kratke noge i zato što postoje oni koji su za njih penicilin – poručio je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI