VUČIĆ: Svakakve budalaštine će izmišljati protiv mene – jer to im je poslednja prilika da dođu na vlast!

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je da njegovu kampanju za predsednika Srbije ne finansiraju nikakvi tajkuni i da nije u životu čuo veću budalaštinu! Vučić je istakao da je nekim kandidatima kampanja čas duga, a čas kratka, iako su u kampanji već šest meseci!

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa optužbama lidera Nove stranke Zorana Živkovića da je kampanju SNS na predhodnim parlamentarni izborima finansirao bugarski tajkun Vasil Cvetanov, Vučić je rekao:

– A taj genije je to izjavio! Nisam čuo veću budalaštinu! Nikakvi tajkuni me ne finansiranju. Ne znam ni ko je taj Vasil Cvetanov.

Vučić je rekao da kampanje SNS ne finansira nijedan tajkun, te da njegova stranka ne uzima novac od tajkuna, za razliku od opozicije, već da dobijaju novac u skladu sa brojem poslanika.

– Mi još nemamo ni predizborne skupove, sve dok se izbori ne raspišu. Mi imamo novac, ne trošimo, štedimo – rekao je Vučić.

Vučić je, komentarišući ovo pitanje novinara, uz obrazloženje da to tvrdi opozicija, primetio da će se tek u kampanji naslušati izmišljotina i neistina, jer će to nekima biti poslednja prilika da dođu na vlast.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predsednica Skupštine Srbije sutra saopštiti datum održavanja predsedničkih izbora.

Vučić: Šrederov dolazak nije koštao ni dinara

Lider SNS i premijer Aleksandar Vučić negirao je danas navode opozicije da je nedavni dolazak bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera u Beograd koštao 150.000 evra, navodeći da su takve ocene sramotne.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da je Šreder veliki prijatelj Srbije i da je čast što je bio u Srbiji.

– Ni dinara nije tražio. Reč je o ozbiljnom, svetski poznatom lideru. Naravno da nije koštao ni dinara. Ako mi pokažete bilo koji dokaz da je koštalo, ja više nisam predsednik vlade – rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da je aktuelna kancelarka Nemačke pohvalila Šredera kao veoma dobrog lidera, iako su, primetio je, njih dvoje, “ljuti” protivnici poput Zvezde i Partizana.

Vučić je, u izjavi novinarima, ukazao da će izbori biti održani u skladu sa zakonom, te odbacio kritike „onih kojima je rok za kampanju kratak”.

– Nekim kandidatima je kampanja čas duga, čas kratka, a oni već šest meseci drže skupove… – primetio je Vučić i dodao da će SNS kampanju početi kad izbori budu formalno raspisani.

Dodao je da su predizborni skupovi opozicionih kandidata inače protivzakoniti, te da ih protivzakonito plaćaju.

U kampanju van radnog vremena, svi na posao

Premijer Aleksandar Vučić danas je poručio da će u kampanji za predsedničke izbore učestvovati van radnog vremena, te da ne može nikoga da opravda ukoliko u njoj učestvuje i izostaje sa posla.

– Ljudi, svi na posao. Posao je najvažniji – rekao je Vučić na otvaranju radova Koridora 11 na deonici Surčin – Obrenovac.

Na opaske novinara da na današnjem skupu ima i onih koji bi trebalo da su na poslu, premijer je zapitao da li su sigurni u to, ali i podvukao da ne može i neće da pravda bilo koga ko je to učiniio.

– Ako je neko to uradio ne mogu da ga pravdam. Ja ću svoju kampanju da radim van radnog veremena – rekao je Vučić.

Ipak, primetio je, nekima stalno smetaju ljudi koji podržavaju i njega i ono što radi vlada i koji dolaze na javne skupove da to i pokažu.

Rekao je su šanse “DOS-ovskih kandidata” i njega na predsedničkim izborima jednake, 50-50 odsto, i da će se rezultat znati na dan izbora.

– Na izborima ćemo imati dvojicu DOS-ovskih kandidata i jednog radikalskog na jednoj strani i mene na drugoj, kao kandidata koji podržava rad vlade. Kakav će rezultat biti videćemo na dan izbora, a kada će oni biti, objaviće sutra predsednica Skupštine – rekao je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI