VUCIC “SVAKA ISTINA IMA IZVOR”: KONFERENCIJA ZA NOVINARE 27-10-2016

Premijer Aleksanadar Vučić izjavio je danas da mali broj zemalja može da se podiči Zakonom o zaštiti uzbunjivača kakav ima Srbija, navodeći da je za godinu dana od početka njegove primene 299 predmeta pokrenuto, a 213 rešeno


– Kada sam postao premijer rekao sam da će borba protiv korupcije biti uvek jedan od prioriteta. Osim političke volje i nulte tolerancije, morali smo i moraćemo da uložimo još mnogo napora da imamo nezavisno sudstvo i jake institucije koje se bave borbom protiv korupcije, ali i da uvedemo nove institute zaštite uzbunjivača – rekao je Vučić otvarajući međunarodnu konferenciju “Svaka istina ima izvor: Zaštita uzbunjivača i novinarskih izvora”.

Kako je rekao, dosadašnji rezultat primene Zakona o zaštiti uzbunjivača je dobar, imajući u vidu dve trećine rešenih slučajeva, ali, istakao je, moramo i bolje, a bolje može saradnjom sa žrtvama korupcije mogu postići rezultati.

On je pozvao građane da prijave svaki i najmanji slučaj korupcije.

– Imamo dobar zakon i, osim robe koju sve više izvozimo, ovo je jedna od stvari u intelektualnoj svojini koju možemo da ”izvozimo” – rekao je premijer.

Vučić je zahvalio svima koji su se borili i instistirali da Srbija dobije zakon, koji je, kako je rekao, jedan od najbolji u Evropi.

– Zahvalni smo svima koji na takav način suštinski rade za državu i zemlju – rekao je Vučić.

Nekad, dodao je, nismo zadovoljni njihovim pisanjem i izveštajima, ali je Srbija bolje mesto nego sto je bila zahvaljujući njima.

Zakon je dobio najveću ocenu stručnjaka iz Velike Britanije i SAD i sa najvišim ocenama prošao procenu EU i Saveta Evrope, podsetio je premijer.

Vučić je podsetio da Srbija jedina u Evropi, osim Irske i Velike Britanije, ima besplatno pravno savetovalište za uzbunjivače i da se institut privremene mere pokazao kao najbolja sudska zaštita uzbunjivača.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI