VUCIC: Sumnjam da su optuzbe za terorizam protiv Bratislava Dikica osnovane

VUČIĆ: Sumnjam da su optužbe za terorizam protiv Bratislava Dikića osnovane – naši podaci govore drugačije!
Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas sumnju u osnovanost optužbi za teririzam protiv Bratislava Dikića i ostalih uhapšenih u Crnoj Gori

– Gospodin Dikić svakog dana iznosi stavove protiv Vlade Srbije, ali voleo bih da vidim i da čujem stvarne i ozbiljne podatke o tome da je planirao neki teroristički akt – rekao je Vučić novinarima.

Premijer je rekao da lično u to ne veruje, imajući u vidu druge obaveštajne podatke do kojih su došle srpske službe i kojima raspolaže.

– Voleo bih da hapšenje nekoliko ljudi iz Zubinog Potoka nije zasnovano na iskazima albanskog komandira policije Seljimaja, a plašim se da imamo dokaze da jeste, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog – rekao je Vučić.

– Čekamo da vidimo možda ima nešto drugo, a ako je to sve zasnovano na tvrdanjama Seljimalja – a imamo dokaze o njegovim tvrdnjama, jer je on prijavljivao crnogorskoj policiji pripadnike ravnogorskog pokreta, koji su inače moji politički protivnici, ali to ne znači da su teroristi – ako je to bio razlog, onda ne mislim da je to bio ozbiljan razlog za takve reči, ali, hajde da sačekamo, možda oni imaju nešto više sem tvrdnje Seljimalja – rekao je Vučić i dodao da će se crnogorske službe iznenaditi kako to srpske službe znaju, ali, kaže, znaju.

Dodao je da ni, inače interesantno, društvo u kojem je bio Dikić ne ukazuje na terorističke aktivnosti.

Istakao da lično ne veruje u optužbe protiv Dikića, imajući u vidu druge obavestajne podatke do kojih smo mi dolazili i kojima raspolažemo, ali je spreman da se izvini i čestita crnogorskim službama ukoliko mu neko pruži bilo kakve druge informacije, a do sada ih nismo dobili.

– Da sačekamo šta će zvanično da kažu nadležni državni organi Crne Gore, naš je posao i moj da brinemo o građanima Srbije – istakao je premijer.

Prema njegovim rečima, mnogi od onih koji su uhapšeni preko advokata su tražili intervenciju države Srbije, ambasade Srbije u Crnoj Gori i ambasada Srbije je poslala svoje službenike da ih obiđe u pritvorskim jedinicama.

Podsetio je da je Srbija imala dobre odnose sa Crnom Gorom, da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i da će imati dobre odnose.

Premijer Aleksandar Vučić nije danas hteo da komentriše hapšenje bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića u Crnoj Gori kako ne bi ni na koji način uticao na parlamentarne izbore u toj zemlji, ali je primetio da je “čudan dan na koji se to desilo”.

– Nemamo nikakve podatke o tome. Ministar policije Srbije me je obavestio. Čudan mi je dan na koji se to dešava i to je sve što ću o tome da kažem – rekao je Vučić novinarima.

Premijer je podsetio da je Dikić, inače, penzionisan.

– Za sve ostalo bolje da se ugrizem za jezik tri puta i da prećutim – rekao je.

Premijer je dodao da će o tom slučaju više govoriti sutra, kad se završe izbori u Crnoj Gori kako “ne bi uticao ni na koji način”.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI