VUCIC: SEDNICA BIROA ZA BEZBEDNOST : KONFERENCIJA ZA NOVINARE 24-10-2016

Kriminalnci su pod pritiskom. Nekoliko puta ćemo žestoko udariti tu bandu po gubici do kraja ove godine u danima kada to budu najmanje očekivali – izjavio je Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti nakon sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

– Kriminalci su pod pritiskom. Nekoliko puta ćemo žestoko udariti tu bandu po gubici do kraja ove godine u danima kada to budu najmanje očekivali. Oni koji konzumiraju drogu, plaćaće mnogo više nego do sad – rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Šverc cigareta koja stiže iz Makedonija, Crne Gore i Kosova će biti regulisan.

– Dok sam ja premijer, Srbija će biti nezavisna i suverena drzava. Ovo je zemlja građana Srbije – rekao je Vučić.

Ranije danas premijer je izjavio da će Biro za koordinaciju službi bezbednosti razmatrati pre svega unutrašnja državna pitanja.

Na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biće, kako se očekuje, reči o mogućoj umešanosti državljana Srbije u nedavna dešavanja u Crnoj Gori, zatim o delovanju stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i zaštiti nacionalnog suvereniteta, kao i o borbi protiv korupcije i kriminala, najavio je ranije ministar Nebojša Stefanović.

Upravo je održana sednica Biroa za kordinaciju službi bezbednosti koju je sazvao premijer Aleksandar Vučić.

Premijer je na sednici upoznat sa svim važnim informacijama do kojih su srpske službe bezbednosti došle u nekoliko prethodnih nedelja. 

Premijer je rekao da zadovoljan rezultatima koji su postignuti u borbi protiv organizovanog kriminala. On je najavio da će “žestoko udariti bandu po gubici”.

On je najavio da će uskoro biti procesuirani oni koji su se bavili špijunažom i da nije bitna cena koju će Srbija blatiti kako bi “isterala stvar do kraja”.

Premijer je saopštio da službe poseduju direktna priznanja i materijalne dokaze o svemu navedenom.

Centralna tema je moguća umešanosti državljana Srbije u nedavna dešavanja u Crnoj Gori, zatim delovanje stranih obaveštajnih službi na teritoriji Srbije i zaštita nacionalnog suvereniteta, kao i borba protiv korupcije i kriminala.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI