VUCIC se upisao u knjigu zalosti u ambasadi FRANCUSKE u Beogradu

FOTO) OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI U AMBASADI FRANCUSKE: Evo šta je premijer Vučić upisao…
Predsednik vlade Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti u francuskoj ambasadi u Beogradu, povodom terorističkog napada u Nici, i poručio da će Srbija, koliko može, pomoći u borbi protiv terorizma

Vučić je izrazio duboko saučešće porodicama nastradalih, francuskom narodu i državnom rukovodstvu i napisao da u ime vlade i u lično ime izražava bol, tugu i patnju zbog izgubljenih života.

“Teško je opisati, ali sam siguran da će Francuska kao i ceo civilizovani svet smoći snage da pobede terorizam i vrate osmehe na lice svakom detetu”, napisao je Vučić.

On je dodao da Srbija sa svojim nevelikim kapacitetima učiniti sve što može da pomogne u borbi protiv monstruma koji su pomislili i koji žele da unište svet.

“Živela Francuska”, napisao je Vučić.

U obraćanju novinarima sa amabasadorkom Francuske Kristin Moro, Vučić je rekao da je Srbija mala zemlja i da može da pokaže lojalnost i vernost idejama normalnog, savremenog i civilizovanog društva.

– Francuskim prijateljima želimo da pobede ovo zlo, narodu da bude jak kao uvek, a francuskoj državi da se snažno obračuna sa teroristima, a mi smo spremni da pomognemo, onoliko skromno koliko možemo – rekao je Vučić.

On je rekao da su građani Francuske uvek izlazili kao pobednici i da je uveren da će i ovog puta biti tako,

– A nama ostaje koliko možemo, svi ma koliko malo i nedovolno snage imali, da pomognemo borbu koju vodi Francuska i ceo civilizovani svet – rekao je Vučić

Navodeći da je Moro rekla da Francuska nije toliko iznenađena jer se ta zemlja suočava sa najvećim zlom savremenog čovečanstva godinu i po dana, Vučićc je rekao da se čini da brutalnost onih koji to čine i rade, uvek iznenadi.

– Neverovatno je da postoje monstrumi koji su onako spremni da ubijaju nevine ljude i decu i da ni od čega ne prezaju – rekao je Vučić.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI