VUCIC SA PREDSEDNIKOM SVAJCARSKE: Kad imate stabilnost, ulagaci sami dolaze!

VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM ŠVAJCARSKE: Kad imate stabilnost, ulagači sami dolaze!
Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je konferenciju o dualnom obrazovanju u Vinterturu, u Švajcarskoj, gde se nalazi u dvodnevnoj poseti

Vučić se u bernu sastao i sa predsednikom švajcarske konfederacije Johanom Šnajder – Amanom.

Vučić je obavestio Šnajder Amana o ekonomskim reformama i privrednom rastu Srbije i istakao da su učinjeni prvi koraci u reformi obrazovnog sistema, po ugledu na Švajcarsku, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je naglasio i da danas boravi na godišnjoj Konferenciji o dualnom obrazovanju u Vinterturu, kako bi što više naučili iz švajcarskog modela dualnog sistema obrazovanja.

Premijer je naglasio da je već nekoliko stranih kompanija u Srbiji izrazilo spremnost za učešće u partnerstvu sa obrazovnim institcijama.

Predsednik Švajcarske Konfederacije istakao je da postoji mnogo zajedničkih interesa između Švajcarske i Srbije, i naglasio da je stabilizacija regiona Zapadnog Balkana jedan od prioriteta švajcarske politike.

– Kada imate stabilnost, velike kompanije su spremne da ulažu u tu zemlju – naglasio je Šnajder Aman.

On je istakao i da je veoma važno ulagati u obrazovanje mladih ljudi, i da je Švajcarska spremna da nastavi saradnju sa Ministartsvom prosvete i svoja iskustva ponudi Srbiji.

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI