VUCIC SA NACELNICIMA OKRUGA U NISU

Sastanak premijera Aleksandra Vučića i ministara sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga, održan je danas u Nišu.

Premijer i članovi vlade razgovaraju sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga – Aleksandrom Cvetkovićem, Nebojšom Vukadinovićem, Draganom Tončić, Božidarom Stojiljkovićem i Srećkom Pejkovićem.

Domaćin sastanka u Oficirskom domu je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Vlada planira da u narednom periodu više ulaže u jug Srbije, kako bi se popravilo stanje u gradskim budžetima i smanjila veoma visoka nezaposlenost u tom regionu, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u Nišu.

Vučić je prvog dana rada vlade u Nišu, najavio da će u narednih sedam dana, koliko će vlada zasedati u tom gradu, biti potpisan ugovor sa fabrikom kablova za automobile “Leoni” koji će omogućiti otvaranje novih 2.200 radnih mesta.

– U ovim danima, dok smo ovde, potpisaćemo ugovor sa ”Leonijem” za 2.200 radnih mesta. ”Aster tekstil” već ima 250 radnih mesta, a ići će na 400 do 500 novih. Obići ćemo ”Juru” u kojoj će novih 1.000 ljudi da se zaposli. Teklas uzima drugu halu, i ono što je važno, očekujemo dolazak Filipanaca i mnogih drugih – rekao je Vučić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vlada izdvojila dodatnih dve milijarde dinara za gradove i opštine u pet okruga na jugu Srbije, ističući da će država raditi na tome da se još novca obezbedi za taj kraj zemlje kroz investicije i nova radna mesta.

– Donosimo novac i donosićemo još više novca za jug Srbije – rekao je Vučić za RTS posle sastanka sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije, gradonačelnicima i predsednicima opština tih okruga.

Svi putevi dolaze u Niš, svi dolaze u Niš, rekao je Vučić.

On je istakao da je saslušao sve gradonačelnike i predsednike opština, da su neki problem rešeni i da je vlada donela značajnu podršku.

Istakao je da je vlada, mimo onoga što finansiraju ministarstva, odvojila dodatnu podršku za jug Srbije, od dve milijarde dinara.

– Od toga će Niš dobiti oko 300 miliona dinara za uređenje fasada, novac će biti odvojen i za Vranje, Leskovac, druge gradove, banje na jugu Srbije – rekao je Vučić.

 

Share
Popularno
loading...

SLIČNE VESTI